• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gunoff - специалист
Здравейте,
Жените в къщи ме навиват да сложа тонколони в банята ( баня и тоалетна са заедно, размери 2,7/1,55 м ). Случайно се оказа, че един мой приятел току що е приключил с ремонта на банята и е сложил тонколони, които е купил от някакъв магазин - били за монтаж на яхти, по 90 лв. парчето. Скъпичко ми се видя и реших да направя нещо в стил направи сам. Как ще стане това :
Купувам говорители с полипропиленова мембрана ( ~10 см диаметър ), кабел и някаква подходяща пластмасова кутия с капак от домашни потреби - 2 бр., колкото са говорителите. По-нататък е ясно - херметизирам говорителя в кутията и уплътнявам допълнително със силикон. Притеснява ме парата по време на къпане и конденза, по-точно възможността за проникване в говорителя през центъра на мембраната.
Благодарен съм за всякакви идеи и предложения !
90 лв за колонка - тия са ненормални !
batman - специалист
Ако беше от София, щях да съм ти повече от полза! Направо щях да ти кажа от къде да си ги купиш. За Бургас не знам, но провери в магазините за озвучителни тела продават се готови говорители, които се монтират в гипс картон и/или окачени тавани. Струват около 20 лв. и са с решетка и озвучително тяло (говорител). Бели са на цвят и стоят много добре. На теб един ще ти свърши работа. Аз от 8 години използвам такъв и до сега никакъв проблем. За "хидроизолация" на говорителя използвам едно просто парче найлон, поставено между говорителя и решетката. Върши работа и е без пари.
Лъчезар - специалист
аз се спрях на варианта решетка 7лв. и смъкнат автомобилен говорител.

Прикачен файл

DSC00329.JPG
DSC00329.JPG (92.55 KиБ) Видяна 10706 пъти
Говорителите добре, но как да пуснем музиката в тях ;-)

Ето едно решение: http://www.buycleverstuff.co.uk/kb-soun ... -214-p.asp

Някакви други идеи?
emo_peev - специалист
Аз си сложит тези китайски творения, целите са пластмаса и влагата не им влияе, за една година , при положение че са монтирани в душ кабината, ме са мръднали. Струват към 15лв, и свирнята им е токова но за баня са ОК.
За съжаление още не съм намерил някакво радио като тези във готовите душ кабини, ще съм благодарен ако някой помогне със това.

Прикачен файл

ba1-1.jpg
ba1-1.jpg (96.72 KиБ) Видяна 10598 пъти

Прикачен файл

ba--1.jpg
ba--1.jpg (109.77 KиБ) Видяна 10598 пъти
Браво на вас. Аз се бях заинтригувал на тази тема, прокарах канали за колони и дори извод за телевизор. И изядох толкова подигравки с тези си идеи, че даже ми се изчерпа чувството за хумор.
Та много се радвам, че има хора, к. мислят по подобен начин с мен, т.е. не съм се побъркал.
След размисъл установих, че колкото и да се мъча и да отделя много време няма да направя по-сдобра система от едно авто сд. И заложих на опит евтино авто СД и да видим за колко време ще ръждяса. оказа се че има специално проектирани водоустойчиви озвучавания за яхти, на Сони гледах, започват от 550 лв.
А на Стройко видях и специален телевизор за баня. Бяха го потопили в един аквариум за демонстрация. обаче му искат доста кинти.
Има и готови колони за бавя водоустойчиви за около 35 лв., но са широколентови.
Spokoiniq - майстор
JBL имат такива говорители, музикална къща Фактор, не вярвам чак 90 кинта да е парчето.Ако е близо до твоите очаквания ми пиши лично, ще измрънкам от Виктор 10% :)
Tas4o - напреднал
Здравейте! Ето какво сътворих по идеята на gunoff. Малко е грозничка, но е сложена на скришно място и не се вижда. Цялото удоволствие ми излезе 8лв (6,5лв говорителя и 1,5лв кутията). Свири доста прилично, като се има предвид пластмасовата кутия, която е затапена отвсякъде. :-D

Прикачен файл

S5008825ii.JPG
S5008825ii.JPG (92.39 KиБ) Видяна 8646 пъти
stefan_gb - специалист
Леле какви проблеми сте имали :? а блиц ефект , бас хващам че наи големия дисководещ на планетата няма озвучаване в банята си :razz: и да не ме нападнете всички сега.....
lubomirlz - специалист
Стефане ще си навлечеш гнева на много хора :-D
Аз като влезна в банята и не излизам докато не свърши топлата вода, та и аз почвам да се замислям за малко музичка :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за направа тонколонки за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: