Здравейте на всичкото майстори тука! Абе да ви питам за стълбищното осветление, че ми писна вече - постоянно проблеми с него - два пъти идва майстора , прави го и след седмица две пак проблеми. Последно сменихме автомата и си работеше добре и сега от една седмица свети непрекъснато - според майстора има заседнал ключ някъде. та въпросът ми е как мога да проверя кой ключ е точно - с фазомер май няма да стане че май върви нула по ключовете. Ако почна да ги откачвам ключетата едно по едно дали няма да стане работата. Кажете моля ви се, че ако пак викна майстора ще обикаляме цял ден по апартаментите и кой знае колко ще вземе човека за тая работа? Много благодарности за насоките!
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rossenboy
- специалист
17 мнения в "стълбищно осветление - свети непрекъснато"
fikata
- майстор
Те колегите вече дадоха насоките за правилния път.Ама и аз да подскажа нещо за по мързеливо и по бързо. Отиваш на средния етаж и от стълбищната разклонителна кутия разкачаш проводниците идващи от долу.Ако ти изгасне осветлението значи проблема е от горен етаж,ако не -търсиш надолу.Всички бутони са свързани паралелно..Така чрез разкачване от стълбището стигаш до някой апартамент където някой майстор тип направи си сам,изпълнявайки желането на съпругата си скоро е сменил ключа в антрето с по красив.Само дето е сложил обикновен ключ, а не лихт бутон.

Justy
- майстор
fikata написа:Те колегите вече дадоха насоките за правилния път.Ама и аз да подскажа нещо за по мързеливо и по бързо. Отиваш на средния етаж и от стълбищната разклонителна кутия разкачаш проводниците идващи от долу.Ако ти изгасне осветлението значи проблема е от горен етаж,ако не -търсиш надолу.Всички бутони са свързани паралелно..Така чрез разкачване от стълбището стигаш до някой апартамент където някой майстор тип направи си сам,изпълнявайки желането на съпругата си скоро е сменил ключа в антрето с по красив.Само дето е сложил обикновен ключ, а не лихт бутон.Фика, това е рационално, само българите му казваме мързел

fikata
- майстор
Justy написа:)Да.Едва ли друг народ има тази поговорка: "Накарай мързеливия на работа та да не научи на акъл"
Фика, това е рационално, само българите му казваме мързелМатематическият метод се нарича Разполовяване на диапазона.

"Разполовяването на диапазона" го ползвам и при прекъснат кабел

rossenboy
- специалист
Аха. Ясно. А кво е тва животно ,,охмер" дето да го вържа на клемите. Иначе свързването на автомата би трябвало да е добре щото маистора го прави и си работеше един месец без проблеми. А може ли малко повече насоки за стълбищните разклонителни кутии - там само кабелите за осветлението ли вървят или има и други кабеляци и ако има как да позная правилните. Знам че питам идиотски неща, ма то човек като не разбира и не му се дават пари на хората дето разбират така става 

fikata
- майстор
rossenboy написа:Аха. Ясно.. А може ли малко повече насоки за стълбищните разклонителни кутии - там само кабелите за осветлението ли вървят или има и други кабеляци и ако има как да позная правилните. Знам че питам идиотски неща, ма то човек като не разбира и не му се дават пари на хората дето разбират така ставаЗависи кога е изпълнена инсталацията на кооперацията.По принцип на всеки етаж има два вида разклонителни кутии.Въшно изпълнението може да е еднакво.Едната кутия е предназначена за слаботокова инсталация : звънци, домофони,нет, кабелна телевизия.През другата кутия минава директно или се отклонява към съответния апартамент силовата инсталация 220/380/ V от главното електромерно табло на входа.Обикновено там е и разклоняването на стълбищното осветление -захранване на лампите и бутоните. Обикновено за бутоните се ползва едножилен многожичен проводник положен в гофрирана тръба, ама знае ли се..
Проверката, разкачането от етажната разклонителна кутия на бутоните ще ти спести неприятности да ти отварят всеки апартамент..
ivo_dedko
- специалист
Всичко което колегите са казали до сега е правилно. Аз ще ти предложа един още по-мързелив начин да определиш дали са бутоните
, но трябва лихт-бутоните да са с лампичка, ако при вас са от този модел виж дали лампичките им светят. Ако не светят, значи има някъде блокирал бутон, или в някой от апартаментите са си монтирали обикновен ключ, вместо бутон.
В противен случай провери дали стълбищния автомат отговаря на мощноста която са лампите във входа. дали не се претоварва и след известно време нормална работа да блокира.

В противен случай провери дали стълбищния автомат отговаря на мощноста която са лампите във входа. дали не се претоварва и след известно време нормална работа да блокира.
- 1
- 2
Тема "стълбищно осветление - свети непрекъснато" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература