• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
тод - помощник
днес ми се наложи да погледна едно ГРТ което е с витлови предпазители и е до темото с електромерите.оплакоха ми се че при завиване на предпазителя много жужи и хвърля яко искри.започнах да го завивам за да проверя и наполовината ход изгърмя много здраво.А2-ТО изобщо не падна а чак шалтера в трафото което е за половин квартал.през времето в което нямаше ток пробвах с пробника за късо между фаза и нула и ми даваше връзка между нулевата шина и трите фази.това не мога да си го обясня!защо я имаше тази връзка?надали е заради електромерите сигурно нещо в трафото ????
Justy - майстор
Енергото да си кинетронира кабела. Пробил е. А това, че тиси работил в момента - съвпадение на събития. Колкото до искренето при завиване на предпазител - винаги искри, когато има включен консуматор. Така наречен - преходен процес.
тод - помощник
сигурно има нещо гнило при тях защото ги подпитах но те се направиха на неразбрали.но защо при пускане на напрежение нямаше проблем?а искренето е било сериозно не като нормалното.
Justy - майстор
тод написа:
сигурно има нещо гнило при тях защото ги подпитах но те се направиха на неразбрали.но защо при пускане на напрежение нямаше проблем?а искренето е било сериозно не като нормалното.
Разбираш ли, че включването на един кръг не може да предизвика такава авария. Енергото ще измери външното захранване и вътрешната инсталация. Прави се с прибор Кинетрон. И ще си направят съответните предписания. Не си навличай беля, особено като не знаеш какво са творили по инсталацията.
Fori - специалист
Един съвет от мен, ако приемаш съвети -->> НЕ пипай неща който не разбираш- като ти чета всичките мнения имам чуството че не е добре да се занимаваш е напрежение над 36V - Ще се убиеш бе човек!
Погледни сайта:http://schuko.hit.bg
ИЛИ работи винаги с някой който има повечко опит (препоръчително поне над 5 години - тука важи принципа "не питай старило , питай патило".)
тод - помощник
ей фори-форфори гледам нещо го даваш голем спец в разни и разнообразни области.май много ги разбираш тия дфз-ти.но и аз си ги знам горе долу,тъй че не ми е нужен този твой сайт (шуко)може би доста нощи не си спал докато го научиш и разбереш?и заради кои мнения реши че не трябва да се занимавам с напрежение над 36v?като си толкова голям спец защо не отговаряш на тези мнения?и от къде знаеш че аз нямам отговор на тях и просто искам да ги проверя и тук?следващия път не ми чети въпросите и мненията,защото те не са достатъчно трудни за умен ШОП като теб! :axe:
mitcd - специалист
Не се засягай .Fori донякъде е прав ,щото във форумите има някой много интересни въпроси.А според мене късо на мерене може да ти дава ако във веригата има включен консуматор ,ако ли не остава кабела.
тод - помощник
ще ви кажа защо стана всичко това.понеже проводникът от електромера е пв-а2 10мм2 което няма накрайник и дори не е калайдисано и при самото стягане за витловия предпазител се е наранило.допълнително и голямата мощност от апартамента го беше прегорила( и то не само на този).и идва момента когато се разхлабва и започва да прави проблеми.завивайки бушона пва-то се чупи и увисва опирайки се на другата шина,която е захранвана от друга фаза и затова пада предпазителя в трафото.а2-то в грт-то е шалтерно изпълнение и затова не падна то, а чак в трафото.както и да е!май фори не се сети за това а ми дръннка за дфз-та.лесно е да обясняваш как се монтират но има още доста нещица от ел.инсталациите ШОПЕ с които сигурен съм си запознат :?
penata - специалист
няма ли модератор брееееееееее!!!!!!(бих казал и за по-други санкции)
кви са тия селяндурски обръщения.(нямам нищо против селяните визирам липсата на възпитание с определението селяндурски)
не видях някой да се е обърнал с "майна" към питащия
ПП В софия не всички са шопи....................
velsi - Почетен майстор
Колега тод, това, че си отскоро тука, не означава, че не трябва да спазваш добрия тон и да се обръщаш към останалите както ти хрумне. Моля имай предвид това за в бъдеще!
  • 1
  • 2

Тема "днес ми се наложи...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: