днес ми се наложи да погледна едно ГРТ което е с витлови предпазители и е до темото с електромерите.оплакоха ми се че при завиване на предпазителя много жужи и хвърля яко искри.започнах да го завивам за да проверя и наполовината ход изгърмя много здраво.А2-ТО изобщо не падна а чак шалтера в трафото което е за половин квартал.през времето в което нямаше ток пробвах с пробника за късо между фаза и нула и ми даваше връзка между нулевата шина и трите фази.това не мога да си го обясня!защо я имаше тази връзка?надали е заради електромерите сигурно нещо в трафото ????
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
тод
- помощник
11 мнения в "днес ми се наложи...."
Justy
- майстор
тод написа:сигурно има нещо гнило при тях защото ги подпитах но те се направиха на неразбрали.но защо при пускане на напрежение нямаше проблем?а искренето е било сериозно не като нормалното.Разбираш ли, че включването на един кръг не може да предизвика такава авария. Енергото ще измери външното захранване и вътрешната инсталация. Прави се с прибор Кинетрон. И ще си направят съответните предписания. Не си навличай беля, особено като не знаеш какво са творили по инсталацията.
Fori
- специалист
Един съвет от мен, ако приемаш съвети -->> НЕ пипай неща който не разбираш- като ти чета всичките мнения имам чуството че не е добре да се занимаваш е напрежение над 36V - Ще се убиеш бе човек!
Погледни сайта:http://schuko.hit.bg
ИЛИ работи винаги с някой който има повечко опит (препоръчително поне над 5 години - тука важи принципа "не питай старило , питай патило".)
Погледни сайта:http://schuko.hit.bg
ИЛИ работи винаги с някой който има повечко опит (препоръчително поне над 5 години - тука важи принципа "не питай старило , питай патило".)
тод
- помощник
ей фори-форфори гледам нещо го даваш голем спец в разни и разнообразни области.май много ги разбираш тия дфз-ти.но и аз си ги знам горе долу,тъй че не ми е нужен този твой сайт (шуко)може би доста нощи не си спал докато го научиш и разбереш?и заради кои мнения реши че не трябва да се занимавам с напрежение над 36v?като си толкова голям спец защо не отговаряш на тези мнения?и от къде знаеш че аз нямам отговор на тях и просто искам да ги проверя и тук?следващия път не ми чети въпросите и мненията,защото те не са достатъчно трудни за умен ШОП като теб! 

тод
- помощник
ще ви кажа защо стана всичко това.понеже проводникът от електромера е пв-а2 10мм2 което няма накрайник и дори не е калайдисано и при самото стягане за витловия предпазител се е наранило.допълнително и голямата мощност от апартамента го беше прегорила( и то не само на този).и идва момента когато се разхлабва и започва да прави проблеми.завивайки бушона пва-то се чупи и увисва опирайки се на другата шина,която е захранвана от друга фаза и затова пада предпазителя в трафото.а2-то в грт-то е шалтерно изпълнение и затова не падна то, а чак в трафото.както и да е!май фори не се сети за това а ми дръннка за дфз-та.лесно е да обясняваш как се монтират но има още доста нещица от ел.инсталациите ШОПЕ с които сигурен съм си запознат 

penata
- специалист
няма ли модератор брееееееееее!!!!!!(бих казал и за по-други санкции)
кви са тия селяндурски обръщения.(нямам нищо против селяните визирам липсата на възпитание с определението селяндурски)
не видях някой да се е обърнал с "майна" към питащия
ПП В софия не всички са шопи....................
кви са тия селяндурски обръщения.(нямам нищо против селяните визирам липсата на възпитание с определението селяндурски)
не видях някой да се е обърнал с "майна" към питащия
ПП В софия не всички са шопи....................
- 1
- 2
Тема "днес ми се наложи...." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература