• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitko_rupite - специалист
Здравейте и привет
-------------------
Приятел се нанася наетаж в жилище в което е пусната ел инсталацията преди 10 год . Стените са замазани и така ...
В коридора има 2 лампи и два дивиатора ..

Поблема
- Като се завие едната лампа всичко работи нормално НО като се завие и втората лампа КРУШКИТЕ почват да "МИЖЪТ"

Ако може някои да ми пусне схема как са вързани по този ПРОБЛЕМЕН НАЧИН -- мнго ще съм благодарен , пък после ще мисля как да ги преправя във нормалния вариант за дивиатор ..

Благодаря на всички отзовали се предварително ..

.
Justy - майстор
Вързали са ги последователно Мите. Нарисувай си паралелно и последователно свързване. Ще видиш, че с преместване на една връзка последователното става паралелно. Ако не се сетиш ще ти го нарисувам.
lyki - специалист
Justy как при последователно свързване ще свети само едната крушка щом на съседния абонат в инсталачията няма консуматор бе?
От де да му дойде фазата или там каквото му е пуснал дивиатора?
Последна промяна от lyki на нед фев 10, 2008 10:57 am, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
Justy написа:
Вързали са ги последователно Мите. Нарисувай си паралелно и последователно свързване. Ще видиш, че с преместване на една връзка последователното става паралелно. Ако не се сетиш ще ти го нарисувам.
Нали ако са последователно при една крушка няма да светне. Кое според теб последователното. двата девиатора или крушките (второто вече мисля, че разбра че не е).
mitko_rupite, преди да разбуташ всички вериги трябва да се види дали в точката от която се захранват девиаторите няма лоша връзка. Може някой специалист по усукването на кабели да не е направил добре връзките. Може и да има слаба връзка при ключовете.
Малко неща обясняваш в кои случаи крушките "МИЖЪТ", поразпитай винаги ли е било така. ако е от началото може и да има грешка в схемата, но ще ми е нужно време да сглобя преплетена схема между двата февиатора при която това да става :)
ПС: Какво разбираш под два девиатора,две лампи и два ключа или две лампи и четири ключа. Аз приех че е второто. обясни по подробно.
Justy - майстор
Верно, че не са последователно - глупости пиша рано сабахлем. Мите, всяка от двете ли свети нормално сама и се пали и гаси и от двата ключа ?
lyki - специалист
Най правдоподобно ми звучи от наличните обяснения ,хлабава връзка или не добър контакт в някой ключ, след завиване на втората лампа товара се увеличава и премигват лампите.
mitko_rupite - специалист
Благодаря Ви от сърце за съпричастността ..
-----------

лампите Не са последователно вързани щото .......
като завиеш едната крушка /без значение на коя фасонка/ си свети нормално/силно / , двата дивиатора и те си работят нормално ....

Но като се завие ВТОРА крушка на втората фасонка --- двете лампи веднага "ЗАМИЖВАТ " -- и във този вариант ключовете /дивиатори / си работят нормално

...............
значи тва е най обикновен коридор 5 метра дълъг примерно СЪС ДВА ДИВИАТОРНИ КЛЮЧА и 2 фасонки висът от тавана - най обикновенния и нормален вариант за дивиаторно връзване........

------------
Аз още не съм отишъл да "помагам " щото немам идея от къде да почна .
Варианта за хлабава връзка - ще го имам в предвид и Ви благодаря ...
Чуда се дали има възможност белята да идва от друго място ..

Поздрави

.
asenlynch - специалист
Според мен единствената възможна причина е точно хлабава връзка, както каза lyki. :!:
Justy - майстор
Това лесно се проверява - на една от фасунгите се слага крушка два пъти по мощна от всяка от крушките. Пробва се първо на едната, после на другата. Ако е хлабава връзка - трябва да "мижи" и в двата случая, т.е. при по силен ток да се явява искрене. Мен ме съмняват фасунгите.
Bobivan - специалист
Ключовете не са вързани правилно!Провери ги!! :?:
  • 1
  • 2

Тема "помощ за дивиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: