• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Celeborn - специалист
Здравейте!

В кухнята дълго време имах 4 тела за халогенни луни директно на 220V, но както се очаква гърмяха много и по едно време тотално ги бях зарязал. Сега реших да ги върна към живот като сложа един трансформатор 150W 220V > 12V. Луните ще са 4х35W.
Днес го взех, но нещо ме озадачи...

Трансформаторът има 2 дупки за вход, но 4 за изход. Преди съм монтирал само такива с 2 дупки за вход и 2 за изход, където няма как да се обърка нещо.

Изображение

Въпросът ми е - като на моята схема ли трябва да мониторам нещата, или трябва да преместя в ляво синята жица при изхода?

Простете за елементарния въпрос, но нямам много идея от тоци, а трансформаторът дойде без схема с примерно свързване.

Мерси :)
Милен - майстор
Celeborn написа:
...Простете за елементарния въпрос, но нямам много идея от тоци, а трансформаторът дойде без схема с примерно свързване.
Схемата ти е на трансформатора :) раздели лампите две по две както е показано :)

Прикачен файл

traf.jpg
traf.jpg (21.44 KиБ) Видяна 21644 пъти
Celeborn - специалист
Не не, ставаше дума за примерна схема за лаици като мен - с дадени жички, тела и т.н. :D

Аз точно схемата на трансформатора не мога да я разбера.
Последна промяна от Celeborn на вт фев 12, 2008 8:16 pm, променено общо 2 пъти.
ELEMENTAL - специалист
Милен написа:
Схемата ти е на трансформатора :) раздели лампите две по две както е показано :)
:arrow:

Прикачен файл

shemall7.jpg
shemall7.jpg (78.06 KиБ) Видяна 21634 пъти
Celeborn - специалист
Може ли да ползвам само 1 изход? Т.е. 4-те лампи на една верига, както съм нарисувал в началото?

Питам, защото имам достъп само до първата луна (нататък са свързани последователно, както на схемата).
Милен - майстор
Не може :x Виж поправката на ELEMENTAL :lol:
Celeborn - специалист
А от какъв гявол са го направили така?

Не можаха ли да сложат само 1 изход :-D
Милен - майстор
Celeborn написа:
А от какъв гявол са го направили така?

Не можаха ли да сложат само 1 изход :-D
А ти що си купил с два изхода като не можеш да разделиш лампите на две групи :hilfe:
krasiorocknroll - специалист
ОТ МНОГО АКЪЛ- извинявам се за израза :?
Celeborn - специалист
Ами преди около месец слагах в друго помщение (105 вата) и не съм имал представа, че има и такива с два изхода :?
А и не мисля, че изобщо има над 120 вата с с един изход... поне това помня като гледах.

А някой може ли да обясни, защо се налага разделянето? Всъщност това питах :) Не е нужно да бъдете толкова "любезни".
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: