• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Имам един въпрос .... Имам една батерия(акумолаторна) която е 3.6 волта и мисля че е 50МА ... не съм много сигорен за ампеража ... Въпроса ми е следния ... искам да я зареждам със зарядно за Нокиа което е 5 волта ... трчбва ли да сложа някакъв резистор и ... батерията като се зареди дали ще спре да се зарежда или ще се прецака ако е "презаредя" и как да го направя да спира да се зарежда като се зареди ....
Благодаря предварително :)
MamaMy - майстор
То това не е един въпрос, а река от въпроси :lol: . Първо тази батерия ще я разкачаш ли като се зареди или ще я ползваш за буфер? Какъв тип е батерията? От това зависи тока и напрежението на заряда? Как си с електрониката? Ако трябва да се направи някоя дребна схемичка, ще се справиш ли? Генератор на ток, реле време.
hidrazin - майстор
Каква е батерията? Ако е литиево-йонна няма да стане така лесно.
:partyman:
Батерията е обикновенна .... за 2-3 лв е :D направена е от 3 по малки батериики .... като онези часовникарските само че по големи ... батерията ще я зареждам като се изтощи ...
hidrazin - майстор
Тогава става само виж колко милиампера е капацитета. Ако е 500 трябва да я зереждаш с 50 мА за 16 часа.
Зарядния ток го ограничаваш само е един резистор и готово. За какво ще я ползваш?
Ще си правя "Infinity Mirror ключодържател" ... като го направя и ако се получи ще го кача да го видите ;)
hidrazin - майстор
Ако за този ефект дето се сещам съм го правил някъде 90-91 година. Беше рамка с размери някъде 60х60 сантиметра.
Тогава нямаше силни светодиоди и съм го правил с цветни лампички. Ефекта е поразителен. Даже мисля че още работи.
Както се казва - новите неща са добре забравените стари неща. :lol:
Само че моето трябва да се събере в котийка от фото лента ;)
simbion - специалист
Може ли малко разяснения за проекта ?
Аз се опитвам да сглобя захранване за литиево-йонна батерия, което да работи на ЮСБ. От сметките които направих излиза, че ми тряба само един гасящ резистор 50 ома на 0.5 вата.. Но това е друго :)
Интересно ми е какъв е този ключодържател :-D
ммммм нз как точно да го обясня ... остава ми само да намера огледално фолио и ще го зглобя и ако се получи ще го кача да го видите ... и аз още нз как изглеща ... съществува във въображението ми :D
  • 1
  • 2

Тема "Малко помощ ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: