• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Emerald - модератор
Не знаех как да озаглавя темата, но надявам се че електриджиите ще ме разберат.

Купих на баща си комплект безжични телефони от Англия. Хич не ми мина на ум, че може да им се отличават щепселите от нашите, защото ги купих през и-нет и кабеляците дефакто не съм виждала. За американските знам че са други, но не предполагах че и английските са подобни. :?

Та радост от подаръка не почувствах, баща ми изглежда разочарован защото не може да подключи сега телефоните към мрежата ни, т.к. щепсела на телефона е с 3 зъбци. :sad:

Предложих да го смени, но не става изглежда, защото в края на кабела имало нещо като трансформатор на тока. Остават два варианта- или самия контакт да се смени за такъв с 3 дупки (това въобще възможно ли е?), или да се включи още една джаджа, която от едната страна да е с 3 дупки за щепсела, от друга, да си е нормален български тип щепсел с два зъбеца. :?

Очаквам брат ми да ми прати точно снимки какво представлява кутията (може и тук да постне ако види темата).

Надявам се да си кажете мнението какво трябва да се направи за да се подключи чудото, защото ще е жалко да не заработи. :?

Ако трябва да купя някаква джаджа трябва да знам каква. :?
theurgist - специалист
Има проходници които струват 1-2 лв. Няма смисъл да се сменя контакта, отиди в първия магазин за електро джаджи :lol: и там има :) Успех.
bullet - специалист
Ей това трябва да е: http://www.electronics.bg/product_info. ... fa31e5bae6
Аз ползвам два такива в къщи за ютия и кана за вода купени втора ръка от Англия.
Emerald - модератор
bullet написа:
Ей това трябва да е: http://www.electronics.bg/product_info. ... fa31e5bae6
Аз ползвам два такива в къщи за ютия и кана за вода купени втора ръка от Англия.
Не го виждам защото не съм регистрирана. Може ли да копнеш картинката и да напишеш цената?

Аз сама стигнах до извода че ми е нужен преходник и дори намерих в нета, но ако не е проблем да се намери в България и струва 2 лв., няма какво да купувам май. :?
Някакъв конкретен магазин да ми кажете къде да пратя баща си? :?
Emerald - модератор
n_a написа:
Нещо такова
1,50 - 2лв.
Мерси много! :-D Направо ме спасихте, че изглежда го бях хвърлила в тъч-линия с този подарък. :lol: Обадих му се да го инструктирам. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С магазин не мога да ти помогна, 'щот съм в провинцията, но една препоръка - не им се връзвай на мама и тати - не знам от соца ли така или от възрастта, ма май са едно глезлаво поколение. Странно, че брат ти не е в час с кабеляците. В днешно време с толкоз техника...
Emerald - модератор
n_a написа:
С магазин не мога да ти помогна, 'щот съм в провинцията, но една препоръка - не им се връзвай на мама и тати - не знам от соца ли така или от възрастта, ма май са едно глезлаво поколение. Странно, че брат ти не е в час с кабеляците. В днешно време с толкоз техника...
И аз на него разчитах, още повече че това му е работата в известен смисъл :lol: , но уви, днес вече на никого не може да разчиташ. Имам лошото предчувствие, че като си дойда лятото и телефоните може още да не са включени. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Emerald написа:
....Имам лошото предчувствие, че като си дойда лятото и телефоните може още да не са включени. :lol:
Ади-ади :roll: , нека не натрапваме :? :wink: ...
Милен - майстор
Ето британския стандарт за щепсели и контакти http://en.wikipedia.org/wiki/Image:G_plug.png Имам зарядно за GSM купено тук което има същия щепсел, но в магазина ми дадоха и безплатно преходик към шуко контакт :lol:
Най добре е бащати да си вземе телефона и зарядното и да провери за преходник който става на щепсела по магазините за GSM-ми, компютърна техника, електроматериали и по сергиите на битака. По принцип има доста внесена техника която не е по нашия стандарт и тези преходници са често срещани.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за щепсел на телефонен апарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: