Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
misota - напреднал
ако може една схемичка за моно
mitcd - специалист
misota Кажи какво е това реле -телефонно,TTL,телферно,телевизионно и защо моно,а не стерео :lol:
misota - напреднал
става въпрос за ТЛ РЕЛЕ за бутони;захранване монофазно или 3фазно
Johny - майстор
misota написа:
става въпрос за ТЛ РЕЛЕ за бутони;захранване монофазно или 3фазно
Брато, виж какво казва чичко Гугъл за ТЛ реле. Топлинни, за време, ридампули и какво ли още не излиза зад тази абревиатура. Единствено терморелетата се правят трифазни. Ако искаш помощ не се ебавай, а кажи на български за каква цел ти трябва реле и пак ще говорим. Я ме светни какво значи моно-реле?!
qnass - специалист
TL релето е импулсно реле.Напоследък често се използва вместо стълбищно реле за време.Когато му се подаде импулс релето включва и поддържа затворен контакта си докато не му подадеш втори импулс за да изключи.Шнайдер електрик имат такова монофазно 16А.Ако се използва за стълбищно осветление обаче трябва да се направи малка преработка на ел. инсталацията.
zz_stefanov - майстор
qnass написа:
TL релето е импулсно реле.Напоследък често се използва вместо стълбищно реле за време.Когато му се подаде импулс релето включва и поддържа затворен контакта си докато не му подадеш втори импулс за да изключи.Шнайдер електрик имат такова монофазно 16А.Ако се използва за стълбищно осветление обаче трябва да се направи малка преработка на ел. инсталацията.
Не бих го използвал вместо стълбишно реле за време. Никой няма да гаси лампите.
Схемата на свързване е като на стълбищния автомат. Ползва се за коридори. Замества идеално девиаторите, ако е необходимо поставянето на повече от два ключа. За съжаление инсталацията трябва да се преработи основно.
При мен го ползвам в Г-образен коридор, като цъкам осветлението от 4 ключа.
И аз не се сетих, че това е TL реле :)
Fori - специалист
A1/A2 управление бобина
1/2 контакт.

Тема "тл реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: