Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
крум - специалист
Някой да знае от къде мога да намеря такова чудо?
Изображение
Или поне подобно.
Trifun - специалист
Нещо подобно би могъл да намериш в магазините, където продават електронни елементи или компютърните магазинчета - те обикновено са на 12 волта, но с кръглата форма малко ще е проблем ми се струва ...
А същото най-вероятно ще намериш в магазин за авточасти на Ситроен, като гледам бележката :)
А ако новичкото е прекалено скъпо, може и в някоя автоморга да провериш :wink:
крум - специалист
Не написах за какво ми трябва.
Ще го ползвам за увеличаване на дебита от парното на 2CV-то. С въздушно охлаждане е и на светофар започвам да зънзъникам (ниски обороти - слаб дебит)... И като се има предвид, че двигателя загрява до 90-110 градуса за минути, просто е глупаво.

Комп. вентилатори са с малък дебит - автоматично отпадат.

Под магазин на Ситроен предполагам, че визираш АМК.... Само че там за тая кола нямат почти нищо. В допълнение това е "екстра", която не се е произвеждала от ПСА. Т.е. няма как и да я имат.

Засега се замислям да пробвам с един евтин сешоар... пък да видим - в крайна сметка ще си го поръчам от германско по-натам през годината :) Цената му там е 35 Евро. Не е твърде голяма, но ми се ще да опитам първо аз сам да преборя проблема - на готово всеки може...
munter4e - напреднал
пробвали в Conrad Electronics там има наи различни "боклуци" и то все хубави
крум - специалист
Благодаря за идеята. Ще мина да проверя.
Иначе стана перфектно с вентилатора от сешоар. Парното идва след 200 метра (за сравнение - парното на Ксантията почва да работи ефективно след 5-10 километра).

Днес даже се опитах да купя още един от Метро (12 лв.), че да има и за другия въздуховод, ама бяха свършили.
Пластмасовото тяло е Ф60, което се оказа точния размер - заспа на място. (не Ф80, както го продават - даже не ми е ясно как ще се монтира Ф80).

Единствените два проблема, които виждам засега са:
1. От горещия въздух (двигателя работи на ~110 градуса), може да се разтопи смазката и по някое време да се скапят лагерите.
2. Двигателят не е капсулован и най-вероятно ще се набие с прах и лагерите ще се скапят.

Обаче при цена от 24 лв. за два сешоара, дори и всяка година да ги давам, няма скоро да стигна 140-те лева за два от Германия

За информация - двитагеля в сешоара е правотоков. Консумацията на 1-ва скорост е ~12 в 0.5 А, а на втора - ~20 в. Което ме навежда на мисълта, че е 24 в.

Тема "Вентилатор 12в, ф80" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: