Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
diyan - помощник
Имам едни стари тонколони Амфитом 150W но вече са с "избити" говорители и искам да си направя други.Въпросите ми са:
1.Как да изчисля кутиите за 100W-ови говорители?
2.Какви говорители да си взема?
3.Схема за свързване.

Смятам да ги изработя от ПДЧ плоскости.
Има ли нещо по специфично което трябва да се съобрази? :?:

:? :? :?
emil_v r - майстор
По специфично ??
Единствено ти трябват пирони 6см , два кг. , и талашит.
Говорителите нямат значение , пак ще ги изгориш .
Чук 2ри номер ,или тесла .
Takezo Sensey - модератор
продават се готови филтри , за дву , и три лентови колони , трилентовите преди време бяха 15 лв. бройката , в Благоевград произвеждат , говорители .......и си готов
sstefanov - майстор
Нещата, които оказват значение са толкова много, че досега никой не ги е открил всичките!
Всичко зависи от целта, която си си поставил.
Колкото по-качествен звук искаш, толкова ще ти е по-трудно.
Ако искаш да прави само "гюфта-гюфта" каквото и да сковеш ще звучи.

Трябва да си отговориш на няколко въпроса:
1. Какъв бюджет планираш?
2. Какво качество искаш да постигнеш?
3. Какава мощност ще ти е достатъчна?

После трябва да намериш подходящи говорители и чак тогава започваш да проектираш тонколоните, филтрите и т.н.
(колкото по-малко говорители и по-прости филтри използваш, толкова по-лесно и качествено ще свирнат)
diyan - помощник
Целта е с минимум средства да се искара максимално добър звук. Аз съм на принципа, че музиката трябва да се усеща с тялото.
Относно бюджета не съм мислил. Първо ще проверя за какво става въпрос и тогава ще реша какво и как ще направя.

:2thumbs:
qkobass - помощник
Здравеите мн 6те ви б1да благодарен ако некои ми представи някакжа схема за -Суб буфер 12'' или нема зна4ение как1в вид 6те е Суб буфер1т . Трябва ми добра кутия за6тото (неискам да се хваля ма музи4ката ми е доста добра)немога да си пускам в к16ти така както ас искам и за тва си4ките ми музикални истории са горе на тавана .А там е около 85кв.м и неможе да ми прави доб1р звук .Единствено до сега наи доброто е като си купих туба за кола стана идеално сас нея , но имам една 12''бас и скам да му направя неква кутия :) :?: :?: .
sbirov - специалист
Що за правопис :evil:
Относно всички тези въпроси за кутии, туби и говорители мога само да препоръчам една книжка - http://www.kn34pc.com/books/book-dpopqnev-ozv-tela.djvu .След като я прочете(или разгледа),на всеки ще му стане ясно,че не може да се даде отговор толкова просто...

Тема "как да си изчисля и направя трилентови тонколони?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: