Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sez_djebel - специалист
Пералнята е Candy . При пробно пускане без пране работи безпроблемно- затова я пробвах с пране . Резултатът е следния - при бавно въртене се опитва да завърти обаче сякаш ремъка приплъзва е не върти . Махнах задния капак - ремъка не приплъзва ? Подочува се леко бучене на мотора при опит да завърти . С центрофугата няма проблем . Предполагам , че с намотките за бавно въртене има проблем ?
Моля за коментари ...!
ps- не съм специалист по ремонта на автоматични перални
:!:
Trifun - специалист
Привет, Сезго :)
С Candy и аз нямам опит, но за сметка на това с Перла 05 имам :wink: - предполагам, че принципно са едни и същи нещата.
При Перла 05 има един кондензатор отзад 16 микрофарада / 400 волта (те всъщност са 2 или 3, ама другите са си просто филтри на напрежението).
Та тоя кондензатор е общ както за прането, така и за центрофугата.
С двигателите и аз не съм много на "ти", признавам си, но като го смених тоя кондензатор и започна да се пере нормално.
А иначе ефекта беше същият като този, който описваш - на прането се опитваше да завърти - понякога успяваше, понякога само разлашкваше барабана, но при всички случаи се тормозеше двигателя.
Надявам се да съм ти бил от полза...
:)
sez_djebel - специалист
Trifun написа:
Привет, Сезго :)
С Candy и аз нямам опит, но за сметка на това с Перла 05 имам :wink: - предполагам, че принципно са едни и същи нещата.
При Перла 05 има един кондензатор отзад 16 микрофарада / 400 волта (те всъщност са 2 или 3, ама другите са си просто филтри на напрежението).
Та тоя кондензатор е общ както за прането, така и за центрофугата.
С двигателите и аз не съм много на "ти", признавам си, но като го смених тоя кондензатор и започна да се пере нормално.
А иначе ефекта беше същият като този, който описваш - на прането се опитваше да завърти - понякога успяваше, понякога само разлашкваше барабана, но при всички случаи се тормозеше двигателя.
Надявам се да съм ти бил от полза...
:)
Благодаря за бързия отговор !
И на мен ми мина мисълта за кондензатора , обаче си помислих ,че щом работи центрофугата значи кондензатора е наред ( понеже в повечето вносни перални въпросният кондензатор е един, а не като при перлите 2 или 3 ). Но е много вероятно да си прав. :yes:
Ако не забравя ще пиша за резултата след като дойде техникът от сервиза , който извикахме ( понеже минават няколко дни докато намерят време да дойдат от Кърджали - аз живея в Джебел :) )

С поздрави от Родопите : Сезго
sez_djebel - специалист
Здравей Trifun, бил си абсолютно прав за кондензатора . :tick: :gott:

С поздрави : Сезго
Trifun - специалист
Радвам се, че съм успял да помогна - на теб, както и на всички други, четящи тази тема - в случай, че се сблъскат някога със същият проблем. :hug:

Тема "Проблем с автоматична пералня !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: