Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SystemeX - напреднал
Едно от нововъведенията във България, които са навлезли през последните години и скоро ще нашумяват все повече и повече.
Може ли някой който е запознат с тази новост, да напише начина на изграждането на самата инсталация със съоответните изчисления. От Самия соларен панел , до самото светване на крушката. Хайде например...да кажа че искам да си спестя електроенергията през деня която използвам в моята къща. Имам включени примерно Тв -400W, Хладилник 1.5KW, Пералня 2KW, Компютър + монитора = 600W, Климатик 2KW, бойлер 2KW , крушки 500W = Всичко идва 9KW. За някои от тези уреди не работят постоянно през цялото време но да приемем че си работят постоянно. Нека да не се взимат предвид , различните марки Панели и останалите работи. Да се придържаме към необходимите и съотвестващи мощности.
eceo - помощник
1-во. Няма кой да се наеме да ти изчисли фотоволтаиците, инверторите, акумулаторите и куп други апаратури за системата, ей така за кефа ти. То си е цял проект и струва пари.

2-ро. Цената на фотоволтаиците е между 10-15 Евро за Ват (Euro/watt)
а сега сам смятай 9 kW = 9000 W => 9000Wx10Euro=???? Euro . Сами си ги сметни, че ме е срам да кажа цената, пък за времето на изплащане не ми се говори.

п.с. И не става само с фотоволтаици, иска се и слънце :?

Тема "Фотоволтаична инсталация (соларни панели) задачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: