Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Приключавм мебелите си и се замислям в някои от тях да си пусна вътрешно осветление. Идеята е като се отвори вратата и да светне.
Отначало мислех да е с ключе тип шау бау. Но като се замислих как да предпазя ползвателите на мебелите ( семейството ми, включително две палави деца и гостите) от допир с тичащия ток и започнах да си мисля за разни микропревключватели с лостче.
От друга страна, не може да няма нещо измислено. Та и затова се обръщам към пишещите в този раздел. Какво бихте ми препоръчали да ползвам като ключ за осветление вътре в мебели?
evil - специалист
Не знам как и от къде ще ги захранваш но вземи се ориентирай към по-ниско напрежение че да не стане беля.12 волта е добро напрежение като се има в предвид че има много осветителни тела,трансформатори , акумулатори,зарядни и така на татък на това напрежение.
hidrazin - майстор
+1 за ниското напрежение. Иначе има варианти като например този:
Бутон PBS19C3 БУТО OFF
Това е добре познатият бутон за осветление на хладилник. Бял е и изглежда приемливо. Все пак какъвто и да ползваш е необходимо да има предвидено място за него. Нещата може да станат и още по-добре ако се ползва рид ампула и магнит но тогава ще трябва и някое реле(механично, електронно) което да ти комутира товара защото допустимият ток по принцип им е малък.
:partyman:
ribnikolaevi - майстор
Да, инсталацията ще е ниско напрежение.
Все пак се надявам да има система от такива миниключета с лост и кутийка в която да се сложат, в която кутийка да се скрият връзките между проводниците и ключетата.
ribnikolaevi - майстор
Мдаа, нещо такова ще е.
А за връзките да кажеш нещо Фиката, как да ги направя и изолирам? В смисъл, сещам се за термосвивоеми шлаухи или изолирана обувка и кербовка, но ... не съм опитен с електрото, може би ще направя някоя глупост или ще взема да откривам топлата вода ....
докера - специалист
http://ledosvetlenie.eu/led-%D0%BC%D0%B ... B8%D0%B5/2
Един изправител около 12В , 20-30 вата ще захрани спокойно десет такива , включени едновременно.
Връзките - спойки , изолирани в термосвиваем шлаух .

Тема "ел. ключове за мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: