Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Fen - напреднал
Здравейте , искам да попитам онтостно един електромагнитен съединител
Съединителя ,е екйтромагнитен и предавА голям въртящ момент,бобината е за напрежение 24 волта ,консумацията е 3 А номинално.От ръководството за експоятация, съветват на изходиде на бобината да се постави варистор за гасене на самоиндукцията , исамо това не опменават какъв трябва да е.
Въпроса ми е този варистор с какви параметри трябва да е предвид данните на бобината ; Може ли да се сложи един диод обратно ,и ако може с диод трябва ли да е с голямо обратно напрежение и за голям ток
Предложете някакви стойности за варистор или за диод
ELEMENTAL - специалист
Подходящи варистори:
VE17M00300K
JVR14N470K
JVR07N470K
Подходящи диоди:
KY193
KY708
KY712
KД2001-13
HER604
MBR20100
MBR20200
(или кой да е друг диод с обратно напрежение >,=100V и макс. ток >5А)
hygro - майстор
Тъй като не даваш повече подробности, не зная дали в случая ще е от значение, че при използване на диод, времето за отделяне на съединителя ще се увеличи. Това може да предизвика увеличено износване и загряване на съединителя, евентуално нарушаване на синхрона, ако е част от машина с критични времеви интервали.
Fen - напреднал
Ами за това не се бях сетил :? hygro ,но има логика в случая. Съединителя при свободно положение е отцепил и растоянието между триещете се частои е 0,5 мм по каталог така го дават, а и неслучаино са писали в инструкцияата варистор

Тема "Въпрос за бобина на постоянен ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: