Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
d3v1ous - специалист
Здравейте на всички. Пак съм аз. Попаднах в нета на едно клипче което ме заинтригува.. Прегледах как стоят нещата. Не е идеално сложно. Но пък като се опитах да го направя опита ми се указа неуспешен. И така да ви покажа кратък видео материал на това което искам да направя.

http://www.metacafe.com/watch/756433/la ... ight_hack/

и това

http://www.metacafe.com/watch/825350/co ... ight_show/

Значи моя опит беше със оптика на обикновено сд. Мога да твърдя че за момента опита е неуспешен. Значи крайно неочаквах такъв резултат. Вярно че в сайта е написано да се направи със DVD-RW но поради липсата на такава аз ползвах старо CD. Ефекта беше на обикновен светодиод. Убедих се че има разлика между двете устройства във лазерите и начина им на работа. При CD-то мисля че оптиката е обикновен светодиод аре да не е толкова обикновен но не е лазерен , а самия лъч се формира като лазер след преминаването му през една лупа. Има и устройство което регулира фокуса на въпросния лазер. При CD-то изглеждаше като намотка върху пластмасово железен корпус. Който работи на принципа на магнитното поле. Но той фиксира този лър на точно определена дължина която в моя случай не е достатъчна за провеждането на експеримента. Много ще се радвам ако някой друг е правил такова нещо или се запалил като мен. :) Очаквам вашите мнения.
velsi - Почетен майстор
Е да беше използвал поне записващо CD... пък ти чак обикновено. Много ясно, че няма да стане, не му достига мощност.
Wishmaster-ruse - специалист
Да гледал съм подобен клип със зелен лазер от химикалка.
Диода от CD-to като на клипчето ли е с 3 крачета защото точно такъв е на лазерните показалки дето ги продаваха.
joe007 - специалист
Аз лично се съмнявам това клипче да е истина.Като знам че един лазер за рязане на ламарина до 2мм е с размери 3Х1Х1.5 метра(долу горе) и още куп други работи около него ,това диодче (с две батерийки)да върши това.....
Wishmaster-ruse - специалист
е все пак не реже ламарина а пали свещ а аз това дето го гледах палиха кибритена клечка и хартия ако не се лъжа
ей две ДВД-та разсипах за тая краста и резултата е червено хенерче
не е фокусиран лъча иначе си топли !
d3v1ous - специалист
пичове.. понеже малко ми куца английския проблема си е в мен .. мм не е проблема във СД-то а в така наречения лазер хаус. т.е. това представлява съвкупност от лупи и лещи в които се поставя въпросния лазер от оптиката.. говорих с един приятел който искаше да го прави това , и той каза че това се копува от нета и струва 10 долара.. не са проблем парите а начина на копуване и доставка. общо взето без него ще получим така нареченото червено фенерче.. предлагам да спрем дотук.
SystemeX - напреднал
И аз да се вмъкна :) в темата
И аз съм запален по тези запалителни устройства, но ... няма как да си направя мое... и съм чувал за Лазерчетата от RW устройство, че режат хартия, палят :) Гледам ги в интернет нещатата и ... зелените лазери на 15mv диод... палят кибрит, пукат балони от 2 метра разстояние. Цената на това нещо от престижен сайт беше 100$, но ги гледам в амазон.ком :) за 30mv е кам 60$.... но трябва да се четат коментарите за тези работи :) ... и повечето оплаквания са че работили 10-15 мин и изкъдяват :) вероятно като са натиснали копчетото и не са си махнали пръстчето от него. Между другото имам път към USA това лято :) Поръчки мога да приема ако някои се е вманиачил толкова много да му донеса :) пак и сега е удобно при този долар :)

Тема "Лазер за горене на разни нещица" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: