Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Spokoiniq - майстор
Колеги, помогнете за елементарна за изпълнение схема на подсветка на звънчев ключ на 8V~ щото купих бутон с глим за 220 като първия бунак, а пък за 8 нямаше нищо готово.От слаби тоци не отбирам грам, така че ще помоля за по-лесно обяснение.Благодаря ви предварително :)
Последна промяна от Spokoiniq на вт май 13, 2008 10:57 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Ползва се лампа за 24 волта свързана успоредно на контактните пластини на бутона.Когато е в нормално положение свети лампата,а като натиснеш бутона той дава на късо тази верига и лампата угасва ,а звъни звънеца.
Spokoiniq - майстор
Малко е мястото,а и няма ли да грее?Светодиодно решение?
ELEMENTAL - специалист
:arrow:

Прикачен файл

led.jpg
led.jpg (13.52 KиБ) Видяна 4310 пъти
Spokoiniq - майстор
Благодаря, elemental, ще отида утре в магазин със схемата и ще купя чарковете, белким не объркам посоките на диодите :headbash:
Justy - майстор
Спазвай само едно - двата диода трябва да са с анодите в една посока. При това няма никакво значение коя. Изправителя реже единия полупериод. А ако са в различни посоки - просто няма да свети :wink:
Lyuben_K - напреднал
Сложи един кондензатор паралелно на светодиода. Някой път се прецакват светодиодите при отпускане на бутона. Знам го от опит Аз съм си правил същата схема, само че с 2 светодиода и кондензатор паралелно на тях и си работи вече почти 5 години :-D Ако ти се прави нещо за напреднали, да ти предложа това: Изображение Като намеря схемата ще я сложа, че ме мързи да я чертая пак. Ако някой се интересува и продавам такива бутончета.
Lyuben_K - напреднал
Извинявам се, редактирах сайта и картинката изчезна :?

ето пак
Изображение

и схемата

Изображение
shotik - майстор
Колегата ме е изпреварил със снимки,точно от този модел е и моят бутон с лампа за 24 волта, 5 вата.Повече от 5-6 г и досега не е сменяна,не съм и забелязал да е нагряло.
mitcd - специалист
Това е добре.А моят бутон свети червено(ярко) и след като се натисне става зелен .Ха познайте как става номера ?

Тема "Подсветка на звънчев ключ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: