Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
perko - специалист
Здравейте, намерих една схема за измерване нивото на водата. Сега искам да я преработя малко, така че да ми управлява водната помпа на вилата.
Резултата който искам да постигна, е един казан да се пълни автоматично.
Нивото на водата като е ниско долу, помпата да се включва и да спира като се напълни догоре.
това е схемата:
Изображение
Предполагам само, че би могло да се реализира с някакъв тиристор, които при сигнал от (1) да се отпушва и задейства реле което пуска помпата. При сигнал от (4) друго реле да спира тока към помпата и тиристора се запушва.
Не знам дали става така, само идея а и не знам какъв точно тиристор и релета ще ми трябват. Ако някой може да помогне, мерси много.
От този казан черпи вода хидрофора, защото не може да качи от кладенеца, а пък казана го пълня с една потопяема помпа и често се случва хидрофора да остане на сухо.
shotik - майстор
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11478

Това може би да ти свърши работа,готов продукт ,само монтираш според указанията които ще го придружават.
ribnikolaevi - майстор
Ако имаш подръка старо казанче за тоалетна чиния може да преработиш малко поплавъка.
perko - специалист
Мерси, сигурно ще си поръчам сглобената платка. Устройва ме напълно.
Не е савсем "Направи сам", но като разбирам само колкото да си сглобя схема от неомонтана, няма и какво да се напъвам.

Тема "схема за контролиране на водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: