Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Трябва да зареждам два последователно свързани акумулатора които са 12 V,12Аh,задвижват елмотор 250W и са със запоен кабел.Сега го разпоявам ,връзвам ги паралелно и зареждам,но в бъдеще ще са монтирани в клетка и няма да се вадят лесно.За електроскутер са.

http://www.maltehagro.bg/BG/scooter.htm

Моля ,който знае за такова зарядно ,да ми напише.
pavelari - майстор
Готин... ако ги вържеш паралелно ще ти трябва зарядно на 12 Волта. Ако скутера ти работи на 24 ги вържи последователно.
shotik - майстор
Аз точно това съм направил и написал,но за в бъдеще като се затвори отгоре и има куплунг за зареждане ,не ми се иска да правя тази процедура всеки път,че може да е всяка вечер.
Последна промяна от shotik на вт юни 03, 2008 10:31 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Не го слушай Павелари , ш'си запалиш скутера !
1- запои си ключ който ги превключва при зареждането ,и нема да разпояваш всеки път .
2- Направи си изправител който дава неккво напрежение м/у 30,и 40волта прав ток 1 ампер .
В първичната на трафа включи последователно лампа 220в/100вата .
и си ги зареждай на 24в
Palawnik - специалист
Вземи една лустер клема. Изведи на нея кабелите от двата акумулатора. И си направи едно мостче. Махаш мостчето и си зареждаш двата акумулатора, ако зарядното позволява си ги включваш и двата паралелно (2х12). След това слагаш мостчето и стават последователно (12+12). Може и както казва емо с превключвател, но е по-сложно.
emil_v r - майстор
Да , не ме слушай и мене , това на Палавник е по- добро .
shotik - майстор
Palawnik написа:
Вземи една лустер клема. Изведи на нея кабелите от двата акумулатора. И си направи едно мостче. Махаш мостчето и си зареждаш двата акумулатора, ако зарядното позволява си ги включваш и двата паралелно (2х12). След това слагаш мостчето и стават последователно (12+12). Може и както казва емо с превключвател, но е по-сложно.
Аз съм прекъснал кабела между двата акумулатора и ги съединявам с лустър клема,иначе зарядните които имам са мощни и ги зареждах с едното като акумулаторите ги връзвам паралелно.
vlado0549 - специалист
Вчеа в метро видях едни компактни зарядни за около 35лв
12/24V-8A
shotik - майстор
Благодаря,ще проверя в Метро.

Тема "зарядно 24 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: