Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
Преди време бях срещнал някъде такова бойлерно тъбло , на което странично на ключа имаше място за поставяне на предпазител или реле , но не се сещам нито къде го видях , нито производител или марка . Днес пообиколих някои магазини във Варна , но нищо подобно не открих , а и продавачите ме гледаха особено :-D .
Проблема е , че точно такова табло ми трябва , защото в стара обитаема къща , на която контакти и осветление са разделени на два предпазителя със стопяема жичка , искам от близкия контакт /с 4мм2 мостовак/ , да пусна през предпазител захранване на бойлер .
Другия вариант е копане на канал по стената на 7-метров коридор до таблото , но не го одобриха :)
Ако някой е мяркал подобно бойлерно табло или се сеща за друг вариант за комбиниране , моля да помага :)

Благодаря предварително !!!
mitcd - специалист
Не съм виждал такова табло ,но не ти пречи да си вземеш едно каквото има и да си монтираш предпазител или да сложиш реле.Продават се едни компактни малки релета на ~220 V .Такова съм монтирал вътре в самия бойлер за да може след като изключи да не се пуска сам(да не ми цъка реотана постоянно като се пуска топлата вода ,а само принудително да се включва с един бутон
PCL82 - майстор
Eдно апартаментно табло за напр. 4 модула ще свърши работа. И без това бойлерните табла на пазара масово са боклуци.Освен предпазител можеш да вградиш и шалтер-той има по дълъг живот и е удобен за често щтракане.Размерът му е като на автоматичен предпазиел.
Едно обаче не разбирам защо ти е да слагаш предпазител на кръг който вече си има. Освен това първият предпазител (кръг контакти)трабва да е максимум 25А.Да не е някой 35А или повече, че съм виждал и такива изпълнения и не ми се мисли какво би се случило ако в контакта включиш неизправен уред-дъгата може да стане бая голяма.
докера - специалист
Идеята е да сменя стария , който е със стопяема жичка с автоматичен 25А , а тъй като той е за контактите на целия етаж , да поставя на бойлера /2 или 3кW/ един 16А като допълнителна защита , но заради несъгласието на собственичката да прекопавам целия коридор и стената към втория етаж , трябва да го комбинирам с ключа /таблото/ за бойлера :wink:
krasiorocknroll - специалист
То като ще е така,по-добре си сложи два автомата по 25А със свързани езичета.Така ще спестиш ключа/клавиша/ :)
null - специалист
И аз търся нещо подобно.
Защото кръга с предпазителя на бойлера не е само за него, но си има бойлерно табло.
Та моята идея е да намеря табло за три предпазителя и на него да сложа предпазител, часовник с който да си програмирам кога да се включва и изключва бойлера и контактор. И това нещо да го сложа на мястото на бойлерното табло. Но не мога да намеря такова табло, което да е малко и да е за вкопаване.
PCL82 - майстор
Не искам да правя реклама, но като търсих подобни неща попаднах на едно магазинче на ул. Любен Каравлов 46? (София), представители на Geyer. Там ми предложиха едни компактни табла за два модула. Шалтрери с един и два превключващи контакта и размер един модул. На този с два контакта имаше и вградена глим лампа.Еднополюсният беше към 7лв, а двуполюсният към 11лв.Давали им 30 000 превключвания.Еднополюсните бяха за ток 25, 40 и 63А, двуполюсният за 25А

Тема "Бойлерно табло с място за предпазител /реле - от къде ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: