• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil_v r - майстор
Свалих си от нископрелитащ Руски изтребител тези два бисера на бойната техника .
и двата са асинхронни микродв. вероятно за ниското напрежение 48в/400Хц .
едното е турбина охлаждаща крайното стъпало , а другото бижу настройва П -контура на Мах :-D
Как да ги включа - вижте изводите отдзаде :) -три намотки , евент. кондензатор за дефазиране ?

Прикачен файл

DSC05025.JPG
DSC05025.JPG (138.65 KиБ) Видяна 3946 пъти

Прикачен файл

DSC05028.JPG
DSC05028.JPG (122.32 KиБ) Видяна 3946 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отдавна се каня, па се реших. Да питам - това отдоле ти, не е ли твърде курвенско?
emil_v r - майстор
Здр. от Вр. :-D
Не съм съгласен да се казва "курвенско " -като синоним на "лошо" !
Все едно Наполеон се е бил курвенски или Левски е бил долен .
Оох , съсипа ми темицата !
При експанзията на Римската империя легионерите и римск. граждани е трябвало да се заселват в новите територий
утвърждавайки новият ред .
Да напуснеш София или Русе и да заживееш в Сусурлево е било патриотично , от тогава е поговорката .
Наистина аз я използвам в курвенският и подтекст , но си има причини :)
Ох ,скапа ми темицата .
Ако отворим тема за политика , партий , патриотизъм и юдаизъм :-D и идиотизъм :shock: ще доведе само до омраза ...
Моля никой да не отговаря на горните редове , а да помислим за моторчетата !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Историята не знаех, благодаря. :-#
Justy - майстор
На горната снимка - този вляво по изводи прилича на стъпков двигател. Още повече, щом е за настройка - те са най точни. Това 48 V, 400 Hz - къде го прочете? Честотата на асинхронен двигател се определя - N = 60*f/n - където f е честотата на захранващото напрежение, а n - броят на чифтове полюси. Използването на по висока честота / в случая 8 пъти / позволява 8 кратно увеличение на оборотите. Само че, доста скъпичко ще ти излезе - имаше някъде в темите по въпроса. В края на краищата - за какво ти е?
emil_v r - майстор
Мерси Джъсти , това е бойна техника от студената война , стъпковите двиг. не са били изобретени .
Изкара все пак за една бира Загорка пред НДК -то .
Джони от Михайловград ги знае тия техники .
На изтребителите е имало две захранвания -
Ниско напр. 48в /400хз , и високо 200в/400хц (?)
Всички консуматори ,оръжия и радиа са констр. за тези захранвания .
Крайните стъпала на радиата са лампови с убийствени Л / Ц филтри автом . настройваеми със серво моторчета - всичко е АНАЛОГОВО :)
и е супер техника дори и сега .
Милен - майстор
Напиши им номенклатурата на тия моторчета може нещо да излезне по руските сайтове, разбира се ако не са строго секретни разработки :lol:
При тази честота не виждам как можеш да ги използваш. Струва ми се че преобразувателя който ги захранва ще ти излезе по скъпо от нормални моторчета или ако освен тях си се снабдил и с някой ВПЛ :lol:
emil_v r - майстор
Kakwo e Милене ВПЛ , ща запиша в червеното тефтерче ей.
Моторчетата и турбинката съм ги купил само като спомен от студената война (ех, блаженни години ) .
Имат страхотна механика , ще ги врътна на 50хц , и ще въртят 10 пъти по- бавно .
Сега в строителството е жътва ,а Софиянци сигурно са полудели ,
но щом ми остане време ще екпериментирам .
Казаха ми твърдо че се захранват монофазно с отместващ кондензатор . Турбинката е мн. лека ,и има такива лагери че ...
Милен - майстор
:) ВПЛ е явно някакво руско съкращение не знам точно как се превежда но устройството представлява електромашинен преобразувател - електродвигател 50Hz задвижва генератор 400Hz за захранване на специална техника. Абе стара антика, виждал съм я в състава на радарна станция, ремаркето е по голямо от това за лека кола. :lol:
Все пак напиши им означенията на тия моторчета че ми стана интересно.
:roll:

От втората снимка за маркировка ДГ-05ТВ открих само :arrow: двигатели-генераторы индукционные двухфазные тепловлагостойкие ДГ-05ТВ
emil_v r - майстор
aa, s udowolstwie дид-2тв
дг-,5тв
не очаквах че може да се открие нещо
  • 1
  • 2

Тема "включване на асинхр. двигател ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: