Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
Здравейте!Прочетох страхотните идеи на SHL,emerald,donio_1 за стъклени мотиви в настилките.Предстои ми ремонт в трапезарията и също бих желала да сътворя екстравагантен под.Разбирам, че повечето от вас са професионалисти.моля ви за конкретни предложения за оформянето на стъклената настилка.Задължително ли е използването на ламинирано стъкло?Прави ли се конструкция предварително?
SHL - специалист
Здравей galiG,
използването на ламинирано стъкло не е задължително. Преди слагането на стъклото конструкцията трябва да е готова, независимо от какъв материал е. Също зависи и какво ще желаеш като форма. Стъклото може да съдържа един или няколко модула. Може да бъде с правилни форми или заоблени, може да се монтира и по стени и т.н. Отделно фигурите под стъклото могат да бъдат декорирани в много варианти и с различни материали. Самото стъкло може да бъде матирано изцяло или матирано в определени фигури. Въпрос първо на фантазия, после на проект. :)
благодаря за бързия отговор.конкретно-не държа на дълбочината,а по скоро 3-4см да е повадигнат пода и в това пространство да разкрия въображението си
по какъв начин става това повдигане-каква устойчива конструкция се прави. преполагам не е възможно да се отреже и постави 10к.м.в стъкло а се реже на плочи
SHL - специалист
При дълбочината която се цитира е достатъчно вкопаване в замазката.
10м2 стъкло се прави на сегменти. Въпроса с подпирането му обаче е деликатен! Може просто да се подпре на колонки или ивици облечени с плочки или пък може и да си поиграем с декорацийте по тези колонки и да изглежда, че е подпряно върху дървени стволове, каменни морени или малки хълмчета между които текат рекички. Както казах, всичко е въпрос на фантазия и проект.
Бихте ли публикували нещо актуално.Не съм убедена,че следва да се кърти пода-не е ли по удачен варианта да се вдитни пода, макар и първото да е доста по-удобно.Бихте ли ми обяснили самия технологичен процес и как да не попада прах вътре?Ще съм благодарна професионалните ви мнения, тъй като не съм компетентна в тази област, както и за конкретни предложения, тъй като визуабво аз си го представям стъклен под с място за декориране-и нямам пресенции да е и осветено, тъй като предполагам, ще трябва да е тпо дълбоко изкъртено.
rockwall - майстор
можеш да разгледаш

тук

1. http://www.ibpglassblock.com/glasswalk.htm
2. http://image.made-in-china.com/2f0j00kM ... glass-.jpg
3. фирма, която прави такива неща в Пловдив http://ssk.zona.bg/

един от по-лесните начини (ако не искаш да къртиш, а да вдигнеш нивото) е със стъклени тухли. Зависи дали ще те устройва такова повдигане.

Осветлението ти е най-малкия проблем, защото вече има диоди, които светят като нормални крушки, а са с големината на ориз (и по-малки)

Има иготови светещи стъклени елементи като онзи синияна линка горе.

Другият вариант е да си купиш дебело стъкло, преходни лайстни и да се кърти или да се вдига.

И последниявариант - фирма и късмет

Успех

Тема "стъклена подова настилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: