• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
yasoo - специалист
masteradmin написа:
много добре е станало качи снимки и в завършен вид
Мерси, мерси :) Тепърва ще качвам още снимки по развитието на ремонта
lana83 написа:
много готино - гледах нещо подобно в едно предаване за вътрешен дизайн :) интересно ми е как ще обработиш гредите... доколкото видях бяха с различна форма и цвят... поздравления за идеята :wink:
Формата на гредите си остава такава, няма да я променям а цвета за да го поизравня (поне горе-долу) байц + лак :)
prascho написа:
виждам, че си сложил покривни прозорци на велукс, как ти се виждат? на мен ми предстой да сменям две капандури, тече ми през тях при по силни бури и се надявам с прозорците на велукс този проблем да изчезне.
И аз имах същия проблем като теб, течеше през тях при дъжд а и си подухваше докато бях със старите капандури
Прозорците на Велукс са си направо номер 1 ;) 2-3 месеца проучвах нещата около тях
и се оказа, че открих само 3 фирми в България които предлагат покривни прозорци :?
Двоумях се м/у прозорците Факро и тези на Велукс и в крайна сметка се спрях на Велукса.
Цените и на двете фирми са кажи речи еднакви така че Велукс надделя.
Като парички наистина са скъпички, но си заслужават според мен на 100%.
Аз за мойте 2 прозореза се оръсих 1500лв (по 370 прозорците, 300лв комбинирана обшивка и към 450лв монтажа) :shock:
Ще кажете "много пари за монтаж" ама според мен нормално ми излезе.
Момчетата раздигаха половината покрив, 2 от носещите греди махнаха, сложиха нови да го окрепят покрива....и т.н.
Абре с 2 думи цял ден се потиха над тези 2 прозорчета ама накрая стана :)

А ето и една снимчица как съм ги "опаковал" велуксчетата:

Изображение
prascho - майстор
бах мама му, те и за монтаж пари ли взимат, аз ми мислех че ще мина за два прозореца с размери 78 на 55 с 300 за всеки и две обшивки по 100 т.е с 800 ще се оправя. Колкото до облицоването, което си направил е неправилно. Не ми се вярва да си гледал задълбочено брошурите на велукс. Долната дъска се поставя вертикално, докато горната горизонтално с цел по-ефективно осветляване на помещението. Иначе добре е станало. При мен трябва само да ги закрепат прозорците между двете гредички които са на 60 см една от друга. Дано не ме обрулят много!!!
prascho - майстор
Виждам, че си сложил от по-ефтиния тип прозорци, а именно gzl. Можеш ли да ми обясниш каква е разликата между gzl, ggl и ggu? Струва ли си термоизолационния комплект, с който постигаш гаранционен срок от 10 години?
yasoo - специалист
prascho написа:
Виждам, че си сложил от по-ефтиния тип прозорци, а именно gzl. Можеш ли да ми обясниш каква е разликата между gzl, ggl и ggu? Струва ли си термоизолационния комплект, с който постигаш гаранционен срок от 10 години?
Не от по евтиния а от най евтиния тип сложих ;)
Ето и разликите м/у моделите:
http://www.velux.bg/products/roofwindow ... m?pid=H001
А за термоизолационен комплект които ти дава още 5 годинки гаранция първо, че ми се досвидяха още 100лв да дам
пък и с момчетата от фирмата цял ден докато слагаха прозорците (на по бира де) си говорихме и те сами казаха че нямало много смисъл от него
prascho написа:
бах мама му, те и за монтаж пари ли взимат, аз ми мислех че ще мина за два прозореца с размери 78 на 55 с 300 за всеки и две обшивки по 100 т.е с 800 ще се оправя.
Първо ако искаш капапандурите ти да са една до друга ще трябва да сложиш комбинирана обшивка която е 300лв а не 2 от по 100лв.
Аааа и другото което е размера на прозореца 55х78 е с дограмата!!!! Т.Е. самото стъкло на този модел няма да ти е по голямо от 45х68
prascho написа:
Колкото до облицоването, което си направил е неправилно. Не ми се вярва да си гледал задълбочено брошурите на велукс. Долната дъска се поставя вертикално, докато горната горизонтално с цел по-ефективно осветляване на помещението. Иначе добре е станало.
На тая тема за облицоването явно не си обърнал внимание, но на снимката която съм качил с необлицованите има греди точно под и над тях.
Малко ще ми е трудно да махна носещи греди за да си направя облицовката (освен ако не искам покрива да ми падне на главата :lol: )
Другото което е долната си е вертикално, загледаи се в снимката и забележи че е снимана накриво (и стената е с наклон ;) Зрителна измама
Ето и една снимчица да видиш гредичките:
Изображение
prascho - майстор
извинявай за тона и правописните грешки. Не се опитвам да те упреквам и да ти се карам :). Капандурките са ми на двата ската и ще се правят отделни обшивки. Пространството между гредите е 60 см и съм наясно, че площа на самото стъкло ще е мизерна. Ако трябва да слагам по-големи прозорци, първо трябва да си намеря спонсор, който да финансира начинанието. Аз живея в къща и има работа за целия китайски народ. Вярно е, че почти всичко правя аз но за жалост материалите са доста скъпи.
yasoo - специалист
prascho написа:
Аз живея в къща и има работа за целия китайски народ. Вярно е, че почти всичко правя аз но за жалост материалите са доста скъпи.
Май си имаме еднакви проблеми с теб :lol: Напълно те разбирам и аз съм в къща и знам за какво става въпрос
prascho - майстор
да те попитам слагал ли си паропропускливо фолио преди ватата. Аз за разлика от теб гредореда го облицовах със сачак вместо гипсокартон, за което може би ще ме упрекнат доста хора. Във форума се смята, че сачака поема голямо количество светлина и помещенията остават тъмни. Та попълних само пространството между гредите с вата и от двете страни с найлон. След задълбочено изучаване на сайта на изовер стигнах до извода, че ще преправям, ще ползвам найлона като пароспиращо фолио откъм топлата страна на ватата, ще използвам едно старо дюшеме за напречни гредички над надлъжните и ще сложа още три слоя вата, над вата паропропускливо фолио. Та мисълта ми беше дали си ползвал подобен материал при ремонта и да препоръчаш стабилна марка. Утре ще се обадя на няколко дистрибутора на изовер да питам за цени.
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 10:11 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
сетих се още нещо да те питам. Кухничката ми остана и стаята до нея, която мисля да е нещо като трапезярия. Тавана на кухнята най-вероятно ще бъде от гипсокартона за да се почиства по лесно, да не се губи светлината, тъй като е единствената стая с не южно изложение. Ще си направя една скаричка от цд и уд профили и с директни окачвачи ще хвана цд профилите напречно към гредичките. Във няколко статии във форума стана дума за вибрационно поглъщаща мембрана, която се поставя между директния окачвач и гредата. По този начин като се накове черно дюшеме отгоре и се ходи по гредореда вибрациите няма да се предават директно върху гипсокартонения таван и верочтността да се получи напуквания в местата, където ще се фугира ще бъде минимална. Тъй като скоро си се занимавал с гипсокартон и си ги прикрепвал към дървена конструкция плоскостите дали си ползвал подобна мембрана и съответно ако си ползвал от къде си я закупил. /ако си от софия де:)/. Колкото до гипсокартонения таван на кухнята не мисля, че ще ме затрудни ако е от едно ниво, но ще се радвам ако се намери някой във форима да ми даде идея за таван от две нива, пък аз ще го кроя за да стане ;). Размерите й са 3,55м на 2,6м.
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 10:12 pm, променено общо 1 път.
rendo - специалист
Искам да поздравя yasoo много ми хареса това което си направил - мойте поздравления !!! Харесвам хора които се наемат да оправят развалини и аз съм малко ентусиаст в тази област .

Това което искам да попитам е следното : когато слага гипсокартона слага ли профили или директно го кова за дъските на покрива ?
Питам защото работихме на един клиент на който майсторите преди нас бяха слагали карона директно за дъските и след 2 години от слягане на дъските ли, от неправилно поставяне ли - картона се беше изметнал и спукал ?

Също искам да попитам - по принцип всички които се заемат с правене на масардни апартаменти - първо трябва да са с много читав покрив- ти какво предприе по този въпрос ???
yasoo - специалист
rendo написа:
Искам да поздравя yasoo много ми хареса това което си направил - мойте поздравления !!! Харесвам хора които се наемат да оправят развалини и аз съм малко ентусиаст в тази област .
Мерси, мерси :-D Давам всичко от себе си (поне колкото мога де)
За момента се хванах да стегна само стаята, хола и тоалетната а останалите три стаи и кухнята
по нататък ще ги правя защото финансите привършват за съжаление
rendo написа:
Това което искам да попитам е следното : когато слага гипсокартона слага ли профили или директно го кова за дъските на покрива ?
Също искам да попитам - по принцип всички които се заемат с правене на масардни апартаменти - първо трябва да са с много читав покрив- ти какво предприе по този въпрос ???
По първия ти въпрос ДА сложих профили :)
А по втория точно преди 3 години смених целия покрив на къщата, нови греди (изгнилите сменихме само де),
воалит, дъски (незнам как се казват по принцип :razz: ), подменихме и далите фира вече керемиди.
С две думи мисля че майсторите си свършиха перфектно работата тогава ама и ме уръсиха петичка :-D

@prascho За такива "вибрационно поглъщащи мембрани" не бях и чувал :?
Все пак за първи път през живота си слагам гипсокартон :-D Не съм специалист и за съжаление аз не мога да ти помогна
По предишния ти въпрос за ватата, не не съм слагал никакво фолио, чак сега разбирам и за съществуването на такова.
М/у покрива и ГК има единствено 10см минерална вата, дори и найлон не съм слагал

А сега ми идва големия проблем ;( Не мога да си намеря плочкаджия за банята.
В тези две стаи вече привършвам с ремонтите а си нямам баня. Купил съм си и плочки, моноблок и мивка,
ВиК-то е сменено почти изцяло а няма кой да измаже и да сложи плочките :(
Ето в какво състояние е банята, а лично аз незнам дали ще се справя с измазването и лепенето на плочките
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Скромните аматьорски ремонтчета на yasoo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: