Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
forski - специалист
Здравейте колеги,ъпргейдите продължават верандата вече е оборудвана с нови фенери от ковано желязо.
Също така избихме врата към една от стаите за по-лесен достъп,и смених цялата дограма на къщата с дъбова такава.

Прикачен файл

veranda.jpg общ изглед

Прикачен файл

vrata.jpg врата

Прикачен файл

feneri.jpg фенери
FMaster - специалист
Евала, мераклийска и майсторски пипната веранда става !!! Много готини мигове да изживеете там ... :drinkers: :partyman: =D>
EDI - майстор
Браво, колега, много хубаво е станало :partyman:
rockwall - майстор
мястото под верандата за дърва ли ще го ползвате
forski - специалист
По-скоро не,дървата ми стоят под голям навес на плевнята,под верандата мисля да положа някакъв дебел найлон или вата и отгоря ще го засипя с бял чакъл или нещо от сорта.
valentin112 - специалист
Добре е станало =D> . Парапет не си ли планирал? ...за безопасност, на празненство да не се гътне някой от софрата долу.
forski - специалист
По-план трябваше да има и парапет но не можаха да ми набавят дъбовия материал,в последствие парите свършиха и за сега ще е без парапет :)
До година ако останат свободни парички ще направим и парапет,лошото е че има още няколко проекта на дневен ред и не знам кой по-напред да финансирам че всичките са важни :?
Тегаво вървят нещата като няма кеш ама какво да се прави,като сме се хванали на хорото ще го играем :wink:
EDI - майстор
Да не те е грижа, и аз на вилата я карам бавно и полека.
bogomilZ - специалист
Поздравления Форски - пипнато е професионално!
Направен е компромис при дюшемето - аз бих направил нут и перо - при теб сега като съсъхне и ще зейнат пролуки.
Бих сложил попове и до стената да се подпре надлъжната носеща на хоризонталните напречни греди - сега разчиташ в горния край на закрепването с шпилките през стената (надявам се на тавана да има най-малкото метални плочки)
И третото бих сложил паянти в предния край към колоните и хоризонталните напречни греди под 45 гр с зъб в двата профила (поне на първата и последната) това ще спъне покрива да не тръгне по ската. Не казвам че може да падне, но едно мърдане ще пропука тухления зид на къщата. Още веднъж поздравления за положения труд. Може да обменим опит относно парапета - имам реализирани проекти в различни дизайни.
forski - специалист
bogomilZ написа:
Поздравления Форски - пипнато е професионално!
Направен е компромис при дюшемето - аз бих направил нут и перо - при теб сега като съсъхне и ще зейнат пролуки.
Бих сложил попове и до стената да се подпре надлъжната носеща на хоризонталните напречни греди - сега разчиташ в горния край на закрепването с шпилките през стената (надявам се на тавана да има най-малкото метални плочки)
И третото бих сложил паянти в предния край към колоните и хоризонталните напречни греди под 45 гр с зъб в двата профила (поне на първата и последната) това ще спъне покрива да не тръгне по ската. Не казвам че може да падне, но едно мърдане ще пропука тухления зид на къщата. Още веднъж поздравления за положения труд. Може да обменим опит относно парапета - имам реализирани проекти в различни дизайни.
Може би не се вижда добре но дъските на дюшамето не са долепени плътно една до друга,оставихме им разстояние от пет милиметра една от друга.Не ги направихме с нут и перо за да може ако навее сняг или дъжд,водата да може да се отича между тях.Гредата е подсигурена горе в тавана и не ми се вярва да подаде,мислехме да сложим попове и до стената но жената не даде че не и харесвало :lol: :lol: това напълно сериозно.
В предния край не сме подпирали повече (това с паянтите не го разбрах,в смисъл какво е паянта и къде точно трябва да се подпре с него) защото носещата греда е хваната с шест шпилки през стената.Ако покрива тръгне надолу по-някаква причина първо трябва да събори стената на къщата,и другото което си мисля е че ребрата са заковани за гредата това значи че ребрата трябва да се откъснат по-някаква причина и покрива да тръгне надолу.Другото което си мисля е че по-голямата тежест на покрива според наклона трябва да пада в предната му част,а не в задната в/у гредата.Със сигурност си прав колега но по-скоро си мисля че това е в сферата на хипотетичното отколкото като реална възможност да се случи.Но винаги могат да се направят подобрения и допълнителни укрепвания,благодаря за съветите и идеите :)

Тема "Дървена веранда-ревю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: