• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
iliana - специалист
дойде ред да заграждаме и нашата камина с кнауф
нещо подобно като от снимката ще е
понеже от едната страна ще има две вратички на магнити или винтове-за да се чисят кюнците и се обслужва камината, а искам да залепя някава имитация на камък
та въпроса ми е дали ще се получи
после вратичките ще са с налепен камък и дали ще могат да се свалят
другия въпрос ми е -ние сме с тръби с алуминиева вложка-малко ме притеснява могат ли да се заградят зад камината

Прикачен файл

Kam3.jpg
jekasus - майстор
Вратички
До снадките на тръбите хубаво да има достъп.
colyo - специалист
Прикачен файл:
WP_000845.jpg
От една седмица и аз съм горд собственик на камина. При монтажа бях само контрамеханик, демек придържах и помагах. Остана само да изрежа още 2 ревизионни отвора и да намеря някой да ми я шпаклова. Гадинката работи страхотно и за следващата зина смятам да и се насладя като хората.
iliana - специалист
на снимката която съм показала откъде може да се купи подобна рамка която е покрай вратичката
как се поставя и още при заграждането с гипсокартон ли се слага или след това
вратичките са добри, но мислех просто да е парче гипсокартон на магнити или с видии
jekasus а металната рамка на вратичката може ли да се шпаклова
iliana - специалист
jekasus това с вратичка е страхотна идея
де да имаше и по големи за да сложа и в горната част една за кюнците
но най-голяма е 60х60
jekasus - майстор
60х60 си е голям размер, по-големи не ги правят щото няма да издържат предполагаем товар от плочки или друга облицовка.
Кюнците ги подмени със иноксови гофрирани тръби за камини. Скъпи са, но камина е лукс.
iliana - специалист
не че няма да сложа такива тръби, ама пак ще трябва да се чисти комина
на един познат пък такова гофре се проби
ще мисля някакъв вариант да се сваля едната страна, и майстора като даде някаква идея
сега като изчетох цялата тема, ами и нашия разширителен съд и помпата са отзад зад камината и ще се заградят
това проблем ли е
за белите тръби разбрах, но ще оставя ревизионен отвор, или не е само това проблема, а че се нагряват повече ли или какво
VLADO66 - майстор
За чистене няма какво да ги мислиш димоотводите при положение че нямаш хоризонтален участък.Така са направени и материала е такъв че не задържат нагар.Пък и ти ще гориш дърва само/силно препоръчително/.Тръбите ги изолирай от горивната камера със вата и им осигури вентилация-издържат до 95 гр. след което се измъкват от адапторите и резултата е наводнение.По този повод и при наличието на такива тръби е наложително резервиране на захранването на помпата с хубав UPS предназначен за помпи.
iliana - специалист
имаме юпс към помпата
горим и въглища, камината е с дебелина 4мм-вече 6 години нямаме проблеми, имаме и хоризонтална част на кюнците около 20-30 сантиметра, за да влезе в комина който е малък Ф18
затова си мисля че дори да не чистим тръбите пак ще трябва да чистим комина, който има отвор за чистене пак зад камината
имах предвид като се заградят разширителния и помпата може ли нещо да им стане
не разбрах тръбите как да ги изолирам от камерата
вата ще се слага от вътрешния край и ще слагаме и две вентилационни решетки
това ли имате предвид или нещо друго
все си мисля че в този форум някой беше писал как едната страна му се сваля на магнити :?
VLADO66 - майстор
Оборудването и камерата трябва да са отделени от десетина сантиметра плътна вата като същевременно трябва да има възможност да има циркулация на въздух около това оборудване.За толкова голяма и тежка врата магнитите не са добра идея.Такава може да се направи от алуминиева рамка/прахово боядисана според желания цвят/ и вратичка от стъкло/мат/ захванато за касата с такива http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.60/item.323 панти.Понеже гледам че си от Пловдив преслушай ги тези http://www.idg-bg.com/
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Как си направих вградена камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: