Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
Здравейте,
От скоро съм в нова квартира и нещото което определено ме дразни са вратите с които строителя е оставил апартамента. Смяната им, нещо което бих направил ако апартамнта си беше мой, тук не е опция, така че ще трябва да измисля нещо друго. Малко ме е страх от боята, не ми се вярва крайния резултат да е много приветлив освен ако няма някое по артистично решение което да крие недостатъците в конструкцията на самата врата. чудих се дали не е възножно да ги облепя с фолио, правил съм го на метална входна врата, там се получи добре, но понеже тези тук са интериорни, предполагам всеки малък пропуск ще си личи. Ще се радвам ако можете да ми помогнете с някъкви съвети или някой който е разрешил подобен проблем да ми покаже снимки на крайния резултат.

Прикачен файл

Image017.jpg
Това е вратат на кухнята, но всички останали са такива, общо 4.
Image017.jpg (75.06 KиБ) Видяна 9161 пъти

Прикачен файл

Image018.jpg
Image018.jpg (72.71 KиБ) Видяна 9161 пъти

Прикачен файл

Image019.jpg
Бравата ако се наложи мога и да я сменя
Image019.jpg (82.4 KиБ) Видяна 9161 пъти

Прикачен файл

Image020.jpg
Това е същата врата само че от външната страна
Image020.jpg (89.68 KиБ) Видяна 9161 пъти
Gofuss - специалист
При положени че дървото на касите е здраво и добре изглеждащо, можеш да ги лакираш.А самите врати това което виждам са фазерни минаваш с боя(имам предвид само фазера, лака много не ходи на фазера).Другия вариант колкото и да е страх е боята.При положение че има наранени повърхности ще се наложи китосване, следва подходящ грунд и после боя.А що се отнася до боите има боя и боя, там зависи колко пари ще отделиш.Друг вариант си е цялостното лакиране, може би с по-тъмен лак .Фолиото според мен не добро решение, няма добра повърхност за залепяне, както сам спомена всеки малък пропуск ще си личи.Предполагам ще се спреш на икономически изгодния вариант....
Казваш че има боя и боя, аз не разбирам много много, така че ще се радвам ако може да ми препоръчате нещо.
silllveto - Майсторица
Това по касата петна от пяна ли са? Аз бих ги изшкурила и минала с лак.
Този тип врати съм виждала само боядисани, но първо говори със собственика дали има против да смениш сегашния цвят. Виждам, че пода е в меки тонове, а первазите трябва да ти се връзват на касата.
Не това не мисля че е пяна, но не знам и какво точно е. Пода в коридора е нещо като оранжево, а в кухнята и спалнята е светъл ламинат. Ако вратите са различни цветове от двете страни дали ще изглежда много зле? Собственика каза да ги правя каквото си поискам, ама аз не искам да ги оклепам нещо и за това питам тук. Постоянно виждам много хубави идеи във форума и при положение че често го чета, ей така от любопитство беше съвсем нормално да попитам за вашето мнение. Засега май решението е боя навсякъде, просто лака само по касите не ми звучи добре. Все пак ще изчакам до края на седмицата ако и някой друг има идея.
Gofuss - специалист
Петната по касата по мое мнение са китосани с маджун, така си мисля аз това е практика от едно време когато нямаше алтернативи на днешните китове :? .А за боята имах предвид има бои от сорта на Sikkens , Levis и прочие и бои от сорта на нашето родно производство.Въпроса е дали си заслужава в твоето положение на наемател на жилището да влагаш такива пари за по качествена боя.Вземи се разходи по големите вериги магазини (Бриколаж, Практикер и прочие) там най добре ще прецениш като погледнеш каталозите и мострите.Ако мислиш да китосваш , след това ще трябва да шкуриш.Преди боята обезателно грунд , ако е нужно смисъл дървото попива минаваш втора ръка грунд ,това ще ти спести боя.И при това положение би трябвало да минеш само с една ръка боя с четка неразредена.Ако минаваш с валяк ще трябва да повториш.Валяка разнася боята доста тънко(използвай велурен валяк).Като боядисваш разнасяй боята много добре, следи да не уливаш ,гледадай боядисаното под различен ъгъл така ще разбереш най добре.За предпочитане е да купиш грунд и боя от една марка, за кита според мене не толкова важно може да минеш и нещо то тънка лайсна( е издънки винаги може да има).Не спомена вратите имат ли следи от старо лакиране?
Вратите нямат следи от старо лакиране защото са нови, апартамента също, строителя така ги е оставил.
asinka - специалист
Същите бяха и нашите врати, но още по-зле за тях бе, че бяха само байцвани, и ползвани 15 години.
Целите бяха на петна, и аз се заинатих да се боядисат с боя при ремонта.
Добре че съпруга, и една много готина продавачка в един хубав магазин ме разубедиха, и си тръгнахме с една чанта лакове.
В момента нямам снимки, но обещавам да кача.Ефекта който постигнах с една стара техника за лакиране е поразителен!
Gofuss - специалист
daily написа:
Вратите нямат следи от старо лакиране защото са нови, апартамента също, строителя така ги е оставил.
Нови?Не използвани, но отстарата генерация ми се струва.Моля да ме поправиш ако греша :?
asinka - специалист
Изображение Изображение Изображение

PS малко извън темата-някой знае ли защо ми се появяват тия странни кръгли петна по снимките?

Тема "Помощ за врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: