След като изчетох почти всички теми за баните и лепенето на плочки, придобих най-накрая смелост да посегна и аз към теракота и фаянса
До сега никога не бях пипал плочка, а за съжаление не бях и гледал как се редят и режат, затова имах известни притеснения относно крайния резултат. Благодарение на страхотните теми във форума придобих теоретически знания как се правят нещата. От други теми, където Вие колеги сте публикували снимки на своите бани и сте обсъждали целесъобразността на различни решения, почерпих много идеи!
Тръбите трябваше да се сменят, като първоначалната ми идея беше да ги вкопая в стената, но след като влязох в кухнята с къртача, разбрах, че това няма да стане! Бетонената стена беше дебела едва 5 см. След дълго мислене, реших да използвам блокчета ютонг 5см, с които да скрия новите тръби. Фактически първото ми разбъркване на лепило не беше за плочки, а са ютонга.

Тръбите трябваше да се сменят, като първоначалната ми идея беше да ги вкопая в стената, но след като влязох в кухнята с къртача, разбрах, че това няма да стане! Бетонената стена беше дебела едва 5 см. След дълго мислене, реших да използвам блокчета ютонг 5см, с които да скрия новите тръби. Фактически първото ми разбъркване на лепило не беше за плочки, а са ютонга.
Прикачен файл
IMG_0145.jpg (70.18 KиБ) Видяна 10247 пъти
Прикачен файл
IMG_0142.jpg (74.54 KиБ) Видяна 10247 пъти
Прикачен файл
IMG_0102.jpg (75.83 KиБ) Видяна 10247 пъти
Прикачен файл
IMG_0101.jpg (70.55 KиБ) Видяна 10247 пъти