• 1
  • 2
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
pkrastev - специалист
поръчах си кухненски шкавчета при един дърводелес и той ми ги направи но уговорката беше аз да си ги боядисам и миналата седмица ги намацах с боя.Цвета който исках естественно не се получи но като ги гледам вече поисъхнали ми се хареса и този цвят.В момента са лакирани с някакъв лак отгоре но самият лак не дава никакъв гланц а стой като мат.Та да питам и събера малко мнения какво ще кажете за цвета дали ви харесва и да купувам ли някакъв друг лак който да им придаде гланц?Как ще е по добре споредвас?
А ето и снимките

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (72.53 KиБ) Видяна 6582 пъти

Прикачен файл

S4030108.JPG
S4030108.JPG (74.7 KиБ) Видяна 6582 пъти

Прикачен файл

S4030109.JPG
S4030109.JPG (74.82 KиБ) Видяна 6582 пъти

Прикачен файл

S4030110.JPG
S4030110.JPG (74.06 KиБ) Видяна 6582 пъти

Прикачен файл

S4030112.JPG
S4030112.JPG (72.4 KиБ) Видяна 6582 пъти
pkrastev - специалист
ето и още една защото повече от 5 нестава

Прикачен файл

S4030113.JPG
S4030113.JPG (73.54 KиБ) Видяна 6578 пъти
velsi - Почетен майстор
Цветът е хубав. Колкото до лака, аз лично предпочитам мат. Просто матовите повърхности са по-приятни за гледане за разлика от лъщящите. Естествено, ако повече ти харесва да имат гланц мини ги с гланцов лак. На мене и така ми харесват.
evdoki - специалист
Здравей,
Присъединявам се към мнението на velsi, и на мен повече ми харесват матови. Но това не е най важното-а то е дали на теб ти харесват.Ако ще си ги лакираш вземи си автомобилен двукомпонентен лак-много по- добър е
taty67 - специалист
Дървото ''настръхнали'' ти ? :?
pkrastev - специалист
какво значе да е настръхнало?Иначе е шлайфано и си е гладко.
А да ви кажа че и на мене ми допада така но исках да чуя и някое друго мнение.Явно ще си ги оставя така може би.
masteradmin - майстор
Да и на мене ми харесва, но да знаеш че гланца се получава.
1. При шлайване със дребна шкурка в една посока .
2. С пръкане на лака, а не с четка (има едни помпички руски по 20-30 лева)
3. Задължително безпрашна среда (боядисваш на затворено с маска)
4. Няколко ръце (първата се само като грунд)
5. Трябва хубаво да изсъхне лака между ръцете.
evdoki - специалист
Малка реплика :-D
Най-добър резултат се получава наистина с пръскане с пистолет и въздух под налягане.Не съм съгласен с masteradmin ,че слоевете трябва да са изсъхнали добре.Ефекта се получава когато слоят е "леко дръпнал" /на не особенно видимо място се допира пръст-трябва да остава отпечатък по лака ,но да не остава на пръста лак/.Инъче може да почне да се "лющи".Дори след изсъхването да забележите нередности, коригирането става с шкурка 1800-2000 /водна-суха/.След това с полир паста и парцал се полира.Ефекта е много добър
pkrastev - специалист
мерси за отговорите.За сега решихме че ще ги оставяме така.
  • 1
  • 2

Тема "Искам да питам..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: