Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
skyfx - специалист
Здравейте!
След известно време ходене по мъките ето какво се получи с топлоизолацията

Прикачен файл

S4030001.JPG
Шпакловка с фибри
S4030001.JPG (88.79 KиБ) Видяна 6219 пъти

Прикачен файл

S4030002.JPG
Скелето беше номер 1
S4030002.JPG (70.39 KиБ) Видяна 6219 пъти

Прикачен файл

S4030003.JPG
Шпакловката от друг ъгъл
S4030003.JPG (85.25 KиБ) Видяна 6219 пъти

Прикачен файл

S4030004.JPG
Не ме бива много в ръцете ама стана нещо
S4030004.JPG (54.01 KиБ) Видяна 6219 пъти

Прикачен файл

S4030005.JPG
Калкан-финал
S4030005.JPG (69.72 KиБ) Видяна 6219 пъти
Последна промяна от skyfx на ср окт 03, 2007 10:06 am, променено общо 1 път.
skyfx - специалист
още малко от крайният резултат

Прикачен файл

S4030006.JPG
близък план
S4030006.JPG (54.75 KиБ) Видяна 6214 пъти

Прикачен файл

S4030007.JPG
близък план
S4030007.JPG (56.76 KиБ) Видяна 6214 пъти
EDI - майстор
Добре е станало, само има една грешка - платната не са застъпени при лепенето.В такъв случай има голяма опасност от спукване по шева, въпреки армирането със стъклофибърната мрежа.При теб тази опасност е по-малка, поради мазилката.Ако беше "по български" с фасаген, спукването до 2 година е гарантирано.Добре е, че си използвал ъгли с мрежа, повишава здравината на пласта в ъгъла, където са напреженията.
Стефан - майстор
И аз казвам, че е станало добре. И се късметлия, че си на първия етаж - предполагам, че цената за материали е под 10 лв.!
А сети ли се да изолираш и стената вътре в стаичката до входа?
skyfx - специалист
към EDI
Не разбирам какво значи застъпване на платната?Тук там има разминаване на фугите.Отдолу е лепено с плътен слой лепило,а отгоре е със шпакловка+мрежа+грунд+мазилка.
Цялата система на Оргахим.

към Стефан

Цената ми се върза на 1000 лв.,а и ми останаха материали,с които си направих терасата от другата страна и пак ми останаха 3 торби шпакловка,но и за тях ще намеря място.
А стената на стаичката в коридора на блока е към банята ми,която не се отоплява плюс това там си има "естествена" изолация,тъй като е пълна с дърва за огрев. :?
EDI - майстор
Имам предвид точно шахматното застъпване на панелите.Гледам, че долу в ляво е шахматно, но надясно и нагоре са редени без застъпване/може и да бъркам, защото не се вижда добре/.Като гледам, тази стена е южна, а мазилката ти е по-тъмен отенък.От УВ-то ще имаш по-големи вътрешни напрежения пролет и есен при температурните разлики и има опасност от спукване при незастъпените панели.Това разбира се, може да не се напука и 100 години, още повече, че мазилката донякъде уякчава констрекцията на "сандвича".
tihomir1111 - специалист
Браво! Това изпьлнение е похвално!Доста "маистори" дори и толкова не могат.А взимат парите на хората.Още ведньж БРАВО :respekt:
skyfx - специалист
Стената не е южна,а източна и слънцето я пече само за 1-1,5 ч. сутрин между 9-11.
А и не очаквам всичко да е безпроблемно.Ако се спука-спука.
Живот и здраве вече знам как става. :roll:
EDI - майстор
Ти поля ли я, след свършване на работата :-D .Ако не си я полял, тогава може да миа фал, иначе няма проблем. :) Не се притеснявай, аз говоря хипотетично.При наличие на мазилка няма страшно да се спука.
Манчо - напреднал
аз съм на втория етаж и скелето ми беше най-големия проблем.Браво,нека се учат майсторите!

Тема "Майстор Тричко и топлоизолацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: