Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
reevil - специалист
Може ли да помогне някой, с какво да лакирам дюшамето, за да го поосвежа и залича някои изтъркани участъци. Знам че с циклене ще стане най-добре, но то ще е по-нататъка във времето, сега искам само леко освежаване. Ето и снимки на дЕфектите. Какъв лак да търся, за да ги направя цветни като останалата част на пода и да ги шкурна ли леко със ситна шкурка преди лака?
Благодаря
evdoki - специалист
Мисля че каквото и да направиш ще изглежда кото кръпка.
Ако не ти се дават пари за циклене , можеш и сам с лентов шлайф да изшкуриш основата.
rockwall - майстор
с ЛЕНТОВ ШЛАЙФ няма да направиш нищо

лятото правих ремонт и си мислих че ще стане с лентов - купих си, но не стана нищо

НЕ ОПИТВАЙ С ЛЕНТОВ !!!

ако ще търкаш - търкай на ръка със ситна шкурка

ако ти се занимава мини цялата стая така , за да махнеш стария лак и после с какъвто лак решиш

проблемът при теб е, че на повредените места сте чистили и мокрили, а там вече е нямало лак и дървото е станало сиво - затова ако трябва да се замаскира аз бих ползвал тъмен лак.

Ето моето дюшеме - светкавицата промени цвета - всъщност е тъмно колкото най-тъмната част на снимката

Прикачен файл

xxx.jpg
xxx.jpg (101.66 KиБ) Видяна 11108 пъти
reevil - специалист
Мен това ме притеснява тези посивелите участъци дали ще могат да станат жълто-оранжеви като другите. Не знам с какво е лакирано преди- някакъв цветен лак или цвета си е станал от самото дърво.
Но си мисля че с повече шкурене и един-два нюанса по-тъмен цвят ще позалича дефектите :)
Някакви идеи какъв лак да взема на по-прилични пари-като се има предвид, че нямам кой знае какви изисквания и близките години ще го подложа на циклене :)
evdoki - специалист
rockwall написа:

НЕ ОПИТВАЙ С ЛЕНТОВ !!!
Имам към 60 кв. м изтъркани на едни приятели и мога да кажа че ефекта беше доста добър. Хубав лентов шлайф, редуване на едрината на шкурките, и внимаване :-D
EDI - майстор
За лентовия е от значение вида на лака, който ще се сваля.Ако е тънък и твърд, може да се свали, но при по-голяма дебелина започва да размазва и пълни лентата за нула време.МЕТАБО имат специална фреза за сваляне на лакови покрития, но е доста скъпа.Най-добре го изцикли и го направи като хората.За 1 ден работа е.
rockwall - майстор
ГЛЕДАМ че и на този линк има хора с моя опит

не знам кой си взима машина под наем за циклене, но аз лично видях за какво става въпрос и колко работа е, защото ми циклиха 2 стаи

едната 3х4 другата 4х5 метра

това дюшеме на снимката беше със зелена блажна 40 годишна боя, която е била покрита с балатум, който така се беше залепил че имаше като козина по боята

другата стая беше с лак

за всяка от стаите отиде ден , а хората си бяха професионалисти и не се помайваха и чудеха, а пък колко шкурки смениха и посоки - загубих бройка - на тази с лака поне 6-7 пъти сменяха - а онази с дюшемето с боята - там сигурно един чувал отиде - като се търкаше освен с голямата машина и с ъглошлайф с разни накрайничета с различни размери

изобщо не се хващай сам с машина - можеш да повредиш дюшемето до степен, от която спасението е нов паркет

пробвай на ръка (и ако си прекалено самоуверен с лентов - на мен не ми се получи)

Ако сега трябва да го правя - няма да докосна шкурка - директно се обаждам на фирма

това не е реклама а горчив опит от изгубени 3 дни сред прах, шум и вибрации без никакъв резултат

Машина може би взимат хора, които работят това, но нямат машина и така си въртят частно. Машината се вдига от 2ма човека и освен нея има и други нещица.

Наистина пробвай ръчно да изтъркаш леко - колкто да падне лака и сивото - с всичко друго рискуваш да си повредиш дюшемето

имай предвид че лентовия шлайф може да забие така че после да трябва да се цикли двойно по-ниско за да се заличи вдлъбнатината (познай кой го направи :shock: на едно две места)
но всеки се учи от СОБСТВЕНИТЕ си грешки - май май

Тема "Освежаване на позахабено дюшаме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: