Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
Здравейте на всички! Търся съвет за това как да измажа пяната около остъклението на терата, което монтирах вчера. Понеже парапета на терасата е правен с наклон навън се получи малко по -голям клиновиден отвор отдолу в единият край и съответно там отвора, който се запълни с пяна е най голям (този на снимката). В другите два крайща (остъклението е Г-образно), съответно пяната е по-малко. Имам следното намерение: Замазвам с Сerеsit CM11(защото имам половин торба останала от него), малко по-късно след това слагам мрежа и я замазвам отгоре пак със същото лепило, а след 1-2 дни с някаква бяла мазилка. Най-важно ми е да запечатам пяната(най-вече отвън), защото тя пропуска вода, а напоследък вали всеки ден. :)
Конкретният ми въпрос е: Правилно ли е това, което имам като намерение да направя и ако не е, дайте съвет?
Предварително благодаря на всички за изразените мнения и препоръки!

Прикачен файл

ostaklenie_1.jpg
ostaklenie_1.jpg (35.47 KиБ) Видяна 4406 пъти
velsi - Почетен майстор
Правилно е, но изрежи пяната леко под наклон навътре, за да влезе повече материал и да стане по-здраво.
emil_v r - майстор
Това което си намислил колега 13 , след 3 дена ще отвори фуга откъм камъка , а след седмица и от горе .
Пробвай на един участък .
Не може всека дупка в строителството да се пълни с пяна ,шпаклова с теракол и уплътни със силикон . :-D
Айде понеже на повечето тук майстор им не требе , да видим и се посмеем ние майсторите ,
какви предложения ще дадат .
Камъкът ти прави малко термомост , но тия дограми и без това правят такъв конденз , че би требвало да ги продават с автомобилни чистачки .
Направих го така както описах по-рано днес. Снимал съм късата му страна. Оставям го да изсъхне 2 дни и после ще му сложа някаква бяла мазилка. Дано не се отворят фугите, както пише emil_v r! Ще кача снимки и като го замажа с мазилката, може и на други да имат такава потребност!:)
Опасявам се, че не съм сложил темата където трябва, така че ще бъда благодарен на админа ако я премести на правилното място! :)

Прикачен файл

Ostaklenie_02.jpg
Ostaklenie_02.jpg (40.17 KиБ) Видяна 4313 пъти

Тема "Замазване на пяна на остъкление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: