• 1
  • 2
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
Spaidy - специалист
В колегата bjohnev с когото се свързахме благодарение на този форум спретнахме в тях едно хубаво таванче. За жалост той си е в Германия и не можеше да присъства при сглобяването му, но се надявам съпругата му (която много ми помогна за което съм и много благодарен и най - вече защото ми пускаше музика) и моя милост да му покажем какво стана с тоя пуст коридор. И така всичко започна така:

Изображение
Изображение
Изображение

Стъпка номер две последва след като всички профили бяха наредени и нивелирани да се наслага картона.
Изображение
Изображение
Тук вече беше направена и заготовката за кутията след което последва и направата и.
Изображение
Изображение
Изображение
И воаля!
Изображение
Следващата стъпка беше да шпакловам и да изшкуря всички детайли.
Изображение
Изображение
Изображение
След още няколко ръце латекс и след сглобяването на луминисцентите душичката ми се изпълни на макс дето се казва и се почувствах много добре. Гледката която се откриваше пред мен наистина си заслужаваше усилието което положих за 3 дни и ефекта беше смръзяващ. Толкова много ми хареса, че баща ми ми казва, че се прехвалвам, но какво да направя харесва си ми и това е. Та ето и за какво става въпрос.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Еми това е като цяло. Изказвайте си мненията. Приемам критики всякакви, както и поздравления разбира се. Дано допадне на всички. :-D
$64EN - специалист
:klatsch: браво много готинко е станало , поздравления :)
Takezo Sensey - модератор
скритото осветление , с какво е правено
W123 - специалист
Станало е много готино.Браво.

Хубаво де...само не мога да разбера защо ходиш по тавана като си имаш стълба и на нея е по-лесно да работиш отколкото с главата надолу :-D

Spaidy написа:
Изображение
тонито - специалист
Картона трябва да ляга обратно на скарата....
rusev - специалист
Скритото осветление е направено с луминисцентни лампи, автора го споменава по-горе. :)
Spaidy - специалист
takezo написа:
скритото осветление , с какво е правено
takezo това са бездроселни луминисцентни пури. Закупени са от фирма TNT, намират се на сточна гара. Съединяват се повече от елементарно, а ефекта наистина е страхотен. При положение, че това са най - тънките пурички виж как силно светят.
W123 написа:
Хубаво де...само не мога да разбера защо ходиш по тавана като си имаш стълба и на нея е по-лесно да работиш отколкото с главата надолу :-D
Еми и аз, мислех че с стълбата ще ми е по - лесно ама викам дай да пробвам един път да хода по тавана стига с тая стълба. :lol:

тонито написа:
За това може да поспорим ама не ми се занимава сега. Всеки го прави как си иска. Аз до сега никога не съм имал проблем с това, че профилите ми са през 60 см и картона го слагам така. Виж технологичната брошурка на Кнауф или Ригипс как са дали да се монтира и пак ще си говорим.
тонито - специалист
тонито написа:

За това може да поспорим ама не ми се занимава сега. Всеки го прави как си иска. Аз до сега никога не съм имал проблем с това, че профилите ми са през 60 см и картона го слагам така. Виж технологичната брошурка на Кнауф или Ригипс как са дали да се монтира и пак ще си говорим.
ПО принцип си има технология,която трябва да се спазва..ама както си знаеш.Исках само да ти помогна.Иммаш още грешки ..но както виждам не те интересуват.Много опитни хора има тука..ПРОФИТА ама не казват нищо...хм...
Иначе е станало мнго добре.Браво за интусиязма :)
SHL - специалист
$64EN написа:
:klatsch: браво много готинко е станало , поздравления :)
Стояне,
почва да ми намирисва на още един мераклия - маниак :-D
Много, много малко са обаче младите хора, като Spaidy на които им харесва да РАБОТЯТ. Трудно се намира млад човек на когото работата да му доставя удоволствие и да се кефи на това което е направил. Доколкото си спомням Spaidy все още учи.
Spaidy поздрвления отново. Продължавай все така и няма да е напразно :2thumbs:
Spaidy - специалист
Благодаря за добрите думи SHL! А танито, грешно си ме разбрал колега. Просто ти ми казваш, че грешно съм поставил платната, а аз ще отида до ригипс да взема книжка как се монтира картон и ще ти докажа с снимков матерял, че се прави така. Не, че твоя начин е грешен. Просто това е въпрос на избор и двата са правилни. Има обекти бившия ми шеф който сме правили и нито се е напукало, нито е провиснал картона, така че не виждам причина която да ти подсказва, че е неправилно сложен картона.
  • 1
  • 2

Тема "Окачено таванче със скрито осветление пак от моите 2 ръце" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: