Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте! След 15 години живот в апартамент ЕПК се наканих да си поставя ламиниран паркет. Оказа се, че подът под мокета е адски неравен. В четирите ъгъла е повдигнат с около 6 см. спрямо средата на стаята. Разстоянието между плочата и долния край на вратата е по-малко от 1 см. Та, въпросът ми е, трябва ли да се кърти за изравняване на пода и след това да се изравнява или има по-лесен начин. Някой може ли да ми препоръча майстор, който да свърши тази работа или трябва да опитвам "Направи си сам"? Ще съм благодарен за всякакви конструктивни отговори.
Поздрави!
Стефан - майстор
Имаше такава тема. Просто я потърси, за да не се повтаряме.
Съжалявам, но търся от няколко дни, но такава тема не можах да намеря.
Поздрави!
P.S. Моля Модераторът, ако може да изтрие повторението на темата ми. Стана нещо с напрежението и след това видях, че е постната два пъти, за което искрено се извинявам!
velsi - Почетен майстор
Може би колегата има впредвид тази тема, но не знам дали е приложима в твоя случай.
Стефан - майстор
Някъде бях казал, че съм категорично против под от всякакви гипсови материали. Велси, нямам тази тема в предвид.
Аз не съм специалист, но ще ти кажа аз какво бих направил.
Има ли някаква замаска на пода или е направо бетон.
Къртенето на бетона не е за препоръчване, но ако денивелацията се явява главно в ъглите, а не върви плавно от центъра, може да се позанимаеш.
Ако пък в средата хлътването е по-голямо, но пък в диаметър е малко , по-добре ще е да го запълниш.
Аз си правих замаска с пясък и цемент. Не е скъпо и ако ще е по-дебело е добър и евтин вариант.
има и саморазливни замаски. Разреждаш ги повечко с вода и те се нивелират сами. но са по-скъпички. ако, както казваш при теб е високо в ъглите, тъкмо няма да се разтече по коридора.
Замаската с пясък и цимент става малко груба и се рони. Бърху нея може да нанесеш циментова шпакловка, Като я разредиш добре и го мажеш тънко разхода е нищожен а резултата е много добър.
Аз като си слагах ламината го оставих на пясък и цимент. но в спалнята си сложих мокет и преди това шпакловах с циментова шпакловка да не се рони.
Да не те притеснява, че под вратата е малко разстоянието.
Вратата може да се отрежи. Отдолу има масивна летва, която е точно с тази идея там, или поне на повечето врати е така.
Ако съм помогнал, добре, ако не питай пак.
Може ли да кажеш малко по-подробно какво означава добре разредена шпакловка - в какво съотношение? Аз съм пробвал преди със саморазливна смес, която разредих 1:9 с вода, но май се оказа че трябвало да я разредя още повече. Може би "добре разредена" означава поне 1:10?
Зависи от самия производител. Той трябва да си е указал на опаковката какво да е съотношението. Идеята на саморазливната замаска е като я сипеш на пода и да се стича спокойно, т.е да се самонивелира. Разбира се с малко помощ от твоя страна. Не може да искаш да я сипеш по средата на пода и тя сама да се стече до всички страни, зашото пода дърпа влагата от сместа и тя се сгъстява.
и да е малко по-течна няма да се сбърка. Ако има оше нещо питай. Ако те е страх, че няма да се справиш сам, питай някой дето е виждал на живо. Сигурно има някой такъв в службата.
lazovd - напреднал
Здравейте Приятели,
Аз имам подобен проблем в една от стаите на вилата.Имам денивелация на пода от средата към края.
Проблемът е там,че има циментова замаска и отгоре е боядиасана с блажна боя.
Притесняваме това, дали ако го изравня с цимент и пясък отгоре ще хване замазката. Или ако сложа теракот ще се хванат от боята!!!
Очаквам вашите мнения и препоръки за което Ви Благодаря предварително.
Забравих да кажа,че подът е гредоред /стаята е на вторият етаж/.

Тема "Изравняване на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: