Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
valyo - напреднал
Току що обиколих няколко магазина за ламиниран паркет и всичките модели които си харесах са с lock система :( Особено изгодна разпродажба имаше в Бриколаж - (13лв/кв AC3). Харесах поне 3-4 модела, но всичките бяха лок. Консултанта каза че по принцип майсторите взимали по-скъпо за този тип отколкото за клик системата и че не било задължително да се лепи... Въпроса ми е какво е по-специфичното при поставянето на този тип ламинат и евентуално има ли други недостатъци освен по-трудното монтиране.

ПП. Преди да ме упрекнете че от толкова модели на пазара баш тия са ми хванали окото ще уточня, че днес за първи път тръгнах по магазините да гледам (минах само 3) и търся хомогенна шарка - без имитации на паркет и колкото може по-малко да си личат отделните дъски.
masteradmin - майстор
Виж тази статия:Монтиране на ламиниран паркет
Мойто мнение, е че така или иначе скоро ще ти се наложи да сменяш този ламинат, ако си с клипове - демонтажа ще е много по лесен.
solo5 - майстор
masteradmin защо се налага да се сменя скоро
на мен също ще ми се наложи скоро слагането на ламинат
останал съм с впечатление че издържа към 5-10 години поне
masteradmin - майстор
Зависи колко го пазиш. Като цяло ламината е пресован картон или MDF в наи добрия случаи HDF и покритие с дебелина 1мм. Реално това което те интересува е този 1мм. Най добре е да провериш неговата износоустоичивостт тя е клас А, Б и С. Между другото видях много добър ламинат но тои беше 80лв. квадратния метър и се връзва по скъп от естествения паркет.
Ако трябва да обобщя, ако не се наводняваш и не стъпваш с обувките по него ламината е добър, но едни дамски токчета или едно камаче по обувките отдолу могат да го развалят необратимо.
solo5 - майстор
masteradmin написа:
Между другото видях много добър ламинат но тои беше 80лв. квадратния метър и се връзва по скъп от естествения паркет.
Аз съм го виждал тоя въпросния :)
Някакъв бамбук беше
Много хубав, ама 80лв е кофти цена :lol:
masteradmin - майстор
Истината е в естествените материали винаги са на мода и винаги поскъпват, стига да може да си ги позволиш препоръчвам ги на всеки.
Говорим за дърво, камък, кожа и т.н.

Тема "Ламинат с Lock система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: