Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Налага ми се да изрежа дупка за вентилатор в дограма която няма как да се демонтира.Попитах на едно две места но ми отказаха да дойдат на място.Мисля си дали с подходящ диск за флекса няма да мога да изрежа квадратен отвор.Ако някой има идея помогнете.
на стъклопакета ли искаш да правиш отвор ? няма начин на место - това се прави преди да се направи на стъклопакет - всяко стъкло се реже по отделно и се слепва .
velsi - Почетен майстор
Човека никъде не е споменал за стъклопакет.

С флекса категорично няма да стане. Прави се със специален пергел в края на който е елмаза. Може да опиташ да импровизираш, но забрави за флекса.
solo5 - майстор
velsi не е казал, но от написаното мисля, че има предвид дупка точно в стъклопакета :)
Не мисля, че е добра идея да се прави
Написанато от megabuilder звучи най-логично
Нали знаете как се слепват стъклата, ако изреже отвора после нямам как да уплътни "джамовете" така :razz:
Иначе ще разкаже играта на стъклопакета :roll:
Благодаря за съветите,не става въпрос за стъклопакет а за еденично стъкло в метална рамка с размери 1м на 1.90м.В противоположния край на витрината е изрязван такъв отвор който е доста назъбен и не прилича да е правен с елмаз, заради това се интересувах дали има и други начини.
velsi - Почетен майстор
Не е никакъв проблем да е рязан с елмаз и да е назъбен. Извърти с някакъв елмаз кръг, може и на ръка, ако не държиш на точен кръг като внимаваш да не прекъсваш и да затвориш окръжността точно там, където си започнал. После пак с елмаза нарязваш вътрешността (това, което ще пада) напречно и надлъжно на малки квадрадчета. С почукване по нарязаното в средата се стремиш да избиеш поне едно квадратче. После с клещи или с квадратното заряаване на елмаза постепенно и внимателно отстраняваш останалите парчета докато оформиш кръга. Ако си късметлия и работиш внимателно без да бързаш ще се получи. Ако нещо не ти е станало ясно - питай. Успех!

Тема "трябва да изрежа дупка в стъкло без да го демонтирам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: