Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Гост
Здравейте, имам естествен паркет, който е в много лошо състояние, дори мислех да го сменям. Въпроса ми е ако го махна и почистя мога ли да си го наредя сам. Има ли някакви тънкости или специални инструменти, лепи ли се за пода и т.н.
masteradmin - майстор
Много добре си решил естествения паркет поскъпва и скоро само баровците ще имат такъв. А и ако е залепен и нареден правилно направо е вечен.
Измисляш си шарка и го лепиш с Ц200. Спокойно колкото и лошо да изглежда ако си го наредил добре едно циклене го прави гладък като огледало. Важно е основата да ти е равна.
Последна промяна от masteradmin на ср апр 12, 2006 9:27 am, променено общо 1 път.
Гост
Плочките паркет са два вида. Леви и десни. Когато ги погледнеш отгоре, на левите изпъкналата част е наляво, съответно на десните-надясно. Изваждайки ги ти трябва да ги сортираш. Когато започваш да нареждаш паркета, започни с левите, с половин парче с цел да се разминат фугите. Следващият ред да е с цяло, теретият ред с половин и т.нт. Започва се отляво надясно. Сега е модерно паркета да е нареден в права линия. Така, че това е много лесно. Само трябва да спазваш горното условие. Не слагай лепило, иначе когато го циклиш то ще се размаже.
masteradmin - майстор
Браво най после помощ :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Снимките са от този адрес :Поставяне на паркет
Според мене е по добре да се сложи лепило отдолу но не в снадките разбира се. Нека някой който е редил паркет да каже. Да има ли лепило отдолу или не и какво да бъде Ц200 или хелметекс.
Гост
Благодаря за помощта, може би ще се пробвам сам да го прередя. Руския сайт за паркета е мнаго хубав, но съм го позабравил малко този език. Ако някой може да даде още полезни съвети ще съм много благодарен.
tedi1 - специалист
А какви са цените в момента за пренареждане на стар паркет ?
hygro - майстор
tedi1 написа:
А какви са цените в момента за пренареждане на стар паркет ?
Пренареждането е много неблагодарна работа и фирмите, които са търсени и са се ориентирали и към горните нива в пазара, избягват такива обекти. Затова те ще назоват доста високи цени — например 12лв/m². Но вероятно ще има и по-непретенциозни, които ще приемат да работят за 3-4лв/m².

В момента има дефицит на качествена работна ръка в този бранш, което натиска цените нагоре, така че може би в случая истината не е някъде по-средата...

Тема "Как да си пренаредя паркета сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: