Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,
предстои ми много основен ремонт на апартамент (80 кв.м.), строен през 60-те години.Препоръчаха ми фирма,която да го направи и тяхната оценка е, че ще струва 8-10 000 лв., но засега не ми дават разбивка на всяка дейност, колко ще е труд и материали.С цената на материалите по-лесно се ориентирам, но труда ми е много неясен. Ще ви опиша какво мисля да правя и ако някой може да ми каже как става ценообразуването на труда, ще съм благодарен.
1.В банята- ако е нужно ще махам старите плочки, ще сменя канализацията и тръбите. Т.е. интересува ме колко вземат майсторите за къртене на плочки, измазване след това и поставяне на нови плочки, както и за монтаж на мивка и тоалетно казанче (тези мисля, че ще мога да ги монтирам и сам, но все пак)
2.Смяна на канализацията и тръбите в дневната, като същевременно ще се преместят от едната стена на другата- за това цената на линеен метър ли се определя
2.В целия апартамент ще сменя електро инсталацията- как се определя цената на труда в този случай и каква е тя
3.В цекия апартамент- стените трябва да се шпакловат- колко струва, на кв.м. ли се определя?
4.Пренареждане, циклене и лакиране на паркет- колко струва, на кв.м. ли се определя цената?
Засега е това, за другите въпроси, които ме интересуват вече намерих отговори във форума. Ще се радвам, ако успея да намеря отговори и на тези- дори и да са само ориентировъчни.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:50 am, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
От профила не се разбира за кое населено място става дума, но не е от голямо значение. И според мен посочената цена е поне 4 пъти завишена. Аз бих подходил по следния начин. Във всеки вестник има обяви за такива дейности. Бих звънял поне на 4-5 телефона за всяка дейност поотделно, за евентуален оглед и спазаряване. И после си избираш най-приемливия вариант. И е добре да си купуваш материалите сам, по количество, определено от избрания майстор. И в никой случай не бързай - работата не е заек, че да избяга.
Osiris - специалист
jorash това е форум НАПРАВИ САМ като гледам по постовете май повечето сами си правим ремонтите може би трябва да има и раздел "плати скъпо" и все се чудя що не си плювнеш на ръцете и да се хванеш в работа а ако нещо не ти спори питай
не хранете некадърни майстори дето не само ще ви оберат но и където пипнат навсякъде ще си оставят ръцете що се отнася до строителните фирми те работят на едро и би трабвало да дават най ниските цени ако не е така както е в случая мое да са ви скроили шапка :?
Duke_BG - специалист
:? егати цифроманията
като гледам има доста работа по тоя апартамент.
ако ел инсталацията ти не е положена в бергманови тръби смяната и означава яко къртене - в този случай препотъчвам облицоване на целия апартамент с гипс картон с изолация от минерална вата - с един удар три заека - полагане на нова инсталация, изравняване на стените, по-безпроблемна шпакловка (практически тя отпада), възможности за ефектно скрито осветление и декоративни тавани (абе с две думи разгледай галерията и статиите в сайта) и не на последно място - топлоизолация.
за банята :след като се налага смяна на тръбите смяна с ПВЦ тръби, но си мисля че не е необходимо да се изкърти цялата (затова нека се изкачжат специалистите фаянсаджии), а само където ще се полагат тръбите а новите плочки се лепят върху старите - за тази цели вече име лепила.
tedi1 - специалист
Освен всички изброени дейности по горе, в нашия апартамент ще сменяме дограмата с ПВЦ и ще поставяме камина с водна риза и смятаме да се поберем в цитираните около 10000 лв. ?1? Поне по наши сметки засега излиза :? , но си имам много способен съпруг . :wink:
Profi Stroi - специалист
Такъв ремонт който си описал подробно ако си в София би ти струвал 5-7000 лева с материал
Макар че подробно си дал описание ако имаш възможност да снимаш и качиш снимки може да се даде още по конкретна цена
Тази фирма която ти прави оферта трябва да има разбивка за всяко едно нещо което разбира се би трябвало да ти представи на теб
Искай такова нещо особенно за материалите
Да не се окаже че са ти калкулирали материал за нов апартамент:)

Тема "основен ремонт на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: