• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
shampur - напреднал
Хайде и аз да добавя моя опит с тези барбарони или ПУФ мебели!
Като за начало си уших за мен 2 броя. По-малък и по-голям!
След това уших на приятели.
След това срещу заплащане!
Та да споделя следното.
От вътре шия друга тобра в която е пълнежа. А външната-лицева торба е с цип за по-лесна поддръжка.
Пълнежа е от парчета силиконова подплатена вата. С нея става страхоооооооооотно меко. Съща така си възвръща формата,след като станеш.
Това е хем от ватата,хем от изкуствената кожа. Получава се нещо като надуваема торба. Като седнеш излиза въздух през краищата на ципа. И като станеш се пълни сама отново с въздух ,когато ватата се надигне.
Много е яко!
Ето и малко снимки!
Изображение
Изображение
И тук можете да разгледате ,някои модели.
А в другите ми албуми и цветовете кожа и дамаска.
Ако някой се интересува по-подробно, ще му отговоря на лични.
Извинявам се за дългият пост! :mrgreen:
Това е много скъпо, 1 лев на килограм:)
Тежко е и ще излезе златен барбарона.
Osiris написа:
ПЕНОЛАТЕКСОВ ПЪЛНЕЖ
Състав
Дребни гранули от 100% латекс
Размери на гранулите
6 мм, 10 мм, 12 мм
Приложения
Мека мебел
Производство на възглавници

http://www.ekon-bg.com/latex/menu3_3.html
Здравейте!
Някой знае ли контакти на фирма в София, от където да си купя експандиран полистирол на перли за моите пуфове.
Взимала съм от Максим - Варна, но ми идва скъпо, а и само съм от там. Живея в София. С полистирола, който взех тогава напълних три големи барбарона. Имах контакт на друга фирма в София, от която същото количество излизаще два пъти по-евтино, но съм загубила телефона и името.

За тези, които ги мързи да шият, има много лесен начин да си направите по-малки детски барбарони или възглавници. Има по магазините за втора употреба немски калъвки за възглавници по техния стандсрт метър на метър. Шарени всякакви и често са нови и неползвани. Във Ванра има такъв магазин, в който се продава много спално белзо, покривки, пердета, завивки, юргани и т.н. Те също стават за барбарони и са супер евтини, на килограм. А калъвките просто ги пълните и готово. Ако ги обърнете и седнете на ръба, стават на круша. За който е по-изобретателен, по нататък ще кача кройките, които съм извадила за различни модели.

Надявам се някой да ми даде координати, защото не се справям с търсенето в нета. не намирам нужния продукт.
Благодаря.
shampur - напреднал
Здравей,
И аз питах в Максима ,но наистина излиза доста скъпо.
За чувал от 420 литра -цената е 32 лв.
Мисля ,че този чувал е около 5 кг.
Ти на каква цена го вземаш от Максима?
Колко Барбарончета можеш да напълниш с такова количество?
Имам координати на един човек,който продава такъв пълнеж, но ми каза че за 1 кг. цената е 10 лв.
Това според теб дали е много?
Ако искаш ще ти дам координатите му.
Приятен ден!
Здравейте :hallo: ,
аз пък имам следния проблем ... не ме мързи никак, но нямам никакви шивашки пособия, а в същото време спешно се нуждая от възглавници за сядане или по-добре - барбарони, например като цилиндрични или правоъгълни табуретки.
По финансови и други съображения не си купувам дивани, фотьойли и т.н., но казусът е, че нямам такива в стаята си, а бих искала да седя на нещо, както и евентуалните ми гости (като мебел разполагам само с леглото си засега, а имам холна масичка и мисля, че ще се получи сладко да ги наредя по пода).
Та въпросът ми е - дали знаете някое място (или човек) който шие барбарони за лична употреба (не фирма разбира се)?
Много ще съм благодарна на идеи :sweet:
shampur - напреднал
elitza.p написа:
Здравейте :hallo: ,
аз пък имам следния проблем ... не ме мързи никак, но нямам никакви шивашки пособия, а в същото време спешно се нуждая от възглавници за сядане или по-добре - барбарони, например като цилиндрични или правоъгълни табуретки.
По финансови и други съображения не си купувам дивани, фотьойли и т.н., но казусът е, че нямам такива в стаята си, а бих искала да седя на нещо, както и евентуалните ми гости (като мебел разполагам само с леглото си засега, а имам холна масичка и мисля, че ще се получи сладко да ги наредя по пода).
Та въпросът ми е - дали знаете някое място (или човек) който шие барбарони за лична употреба (не фирма разбира се)?
Много ще съм благодарна на идеи :sweet:
Можеш да ми пишеш на лични ,какво точно искаш.
Изпълнявам поръчки всякакви!
Страхотно! \:D/
Само че понеже съм новорегистрирана във форума няма тази опция все още не ми е достъпна :-? Май ще трябва да се обърна към администратор ... но при всички случаи очаквай включване като се справя технически :)
shampur - напреднал
elitza.p написа:
Страхотно! \:D/
Само че понеже съм новорегистрирана във форума няма тази опция все още не ми е достъпна :-? Май ще трябва да се обърна към администратор ... но при всички случаи очаквай включване като се справя технически :)
Емейла ми е :
katyakirilova@mail.bg
Аз Ви изпратих на лични съобщения подробности, но ако не можете да ги отворите можете да си напишете вашия емейл за връзка!
shampur - напреднал
Искам да добавя нещо:
Можете да си поръчате Пуфчета в Нашия сайт :
Пуфомания
martycool - напреднал
Малко да повдигна темата. И ние решихме да направим един пуф, но така и немога да разбера какъв материал да използвам за пълнежа и какво количество от него ще ми трябва.
Ще се радвам някой направил да сподели.

1. Експадиран полистирол на гранули/топчета/перли.
2. Също чета за силиконова вата, но си мисля, че тя не е удачна за целта.
3. Пенолатекс на гранули - звънях в една фирма в лагера (ф-ма Жи-Ди-Ем), но имаха само млян, който не ставал за пуфове.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "пълнеж на пуф!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: