Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
е, той ако не е осигурен с въже...
на всеки три снимки - ще трябва нов работник :)

иначе - със сигурност за почистване на висулки става дума...

няма проектант на тоя свят, дето да разчита че някой ще ходи да рине снега от покрива докато вали... за да не се натрупа :)
tetomaster - специалист
Пичове от покрива не падат само висулки. Пада и сняг. Особено от металните покриви.
tretre - специалист
Май някой се обърка.Уточнявам:
Само-носеща е самата козирка. Това означава , че е изчислена да носи само себе си.
в момента в който и сложим 1000 кг. отгоре- ще се счупи.
vessonik - помощник
Колеги, обикновенно металните конструкции са презапасени, защото производителите почти не ги изчисляват. Ако се загледате вничателно ще видите какви дебели профили се използват за фермите, на които се захваща поликарбоната. Опастност от счупване няма (поне при мен) защото миналата зима имаше моменти снегът да достигне до 50 см и нищо не поддаде. Страшното става като започне снегът да се топи и пада като лавина на улицата от 15 м височина. Понеже наклонът не е голям трябва да монтирам нещо, което само да го спира да тръгва надолу и то на големи участъци...
pavkatay - майстор
Може с някакви планки захванати за носещата конструкция през поликарбоната.
Не е проблем ,че ще го пробиеш.

Прикачен файл

23.jpg
23.jpg (87.78 KиБ) Видяна 5015 пъти

Прикачен файл

15.jpg
15.jpg (61.19 KиБ) Видяна 5015 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Понеже не занм от къде си за това ще пиша ,че съм виждал в София на Пиротска в един магазин за крепежни елементи (близо до Опълченска) снегозадържащи шини ... бяха на някаква символична цена иначе дбре изработени .
Нещо на такова мязат

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (14.87 KиБ) Видяна 5007 пъти
tetomaster - специалист
pavkatay написа:
Може с някакви планки захванати за носещата конструкция през поликарбоната.
Не е проблем ,че ще го пробиеш.
И как е тази система? Върши ли работа?
Според мен има само едно решение.
1. Дублираш металните ребра с метална шина с дебелина 5-6мм. и с винтове с EPDM уплътнение.
2. Монтираш снегозадържащ елемент.
3. Но как ще го направиш мисли сам.

Прикачен файл

037.jpg
037.jpg (26.13 KиБ) Видяна 4962 пъти
vessonik - помощник
Колеги, търся варианти само за поликарбонатна козирка/покрив! За другите видове покриви нещата се продават в магазините и могат да се монтират...
stiv1961 - майстор
vessonik написа:
Колеги, търся варианти само за поликарбонатна козирка/покрив! За другите видове покриви нещата се продават в магазините и могат да се монтират...
Няма такива профили/или поне аз не съм виждал/, а сме правили не малко поликарбонатни козирки.Трябва да взаимстваш от другите покривни конструкции или ,,направи си сам". Колегите ти дадоха достатъчно идеи, аз само ще се повторя :)
tetomaster - специалист
Тогава иди там където си купи поликарбоната и поискай и снегозадържащ елемент към тяхната система.

Тема "Снегозадържащ профил за козирка от поликарбонат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: