• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
maddog9 - помощник
Здравейте,

Преди 3-4 години от една фирма (ня помня точно как се казваше) ми сложиха дограма в кухнята. През всичкото това време в кухнята температурата беше доста по-ниска от другите стай, като проверих дограмта се оказа че духа от нея - там кадето трябва да има пяна която да уплътнява. А днес - вече имаше и сняг ??? Моля да ме посъветвате какво мога да направя (предполагам че трябва да се кърти ?)

Благодаря Ви
EDI - майстор
Стига бе, от вън не е ли обърната тази дограма.Я дай една снимка да видим отвън как изглежда.Проблема трябва да го решиш от външната страна.
tripioo - специалист
по скоро нова пяна + мазилка отвън...
fox_vt - майстор
Единственото което можеш да направиш сега е пяна но такава за работа при ниски температури.За мазилка отвън на тая жега изобщо да не ти минава през акъла дори който каквото и да ти казва,измазването напролет,засега само пяната да спре да вее и да се пълни с влага.Може да се наложи малко да разкъртиш но няма как след "добрите" майстори е така.
aristokrata - специалист
Не мога да си представя по какъв начин трябва да е обърнат един прозорез отвън и отвътре че не просто да духа,ами да навява и сняг.
Искам и да те попитам след колко време,след като е бил монтиран прозорецът е измазан? Да не би да е оставен 1-2 години само по пяна и дюбели както за жалост правят много хора?
maddog9 - помощник
аз лично мисля, а и като малко откътрих видях , че няма никаква пяна отвън и доколко знам не е правено обръщане от вън. Въпросът ми е какво да направя през лятото, защото съм и на 10 етаж и не е мн удобно за мазане от вън, да не говорим че .. като гледам едвам ще сложа пяната. Благодаря!

Прикачен файл

IMG121.jpg
IMG121.jpg (60.39 KиБ) Видяна 3377 пъти
batman - специалист
Уф все едно гледам моята дограма! Ако им имаш координатите на тези самозванци дето са ти слагали дограмата се обади и ги накарай да си оправят безобразието. Според мен става дума за регулация на панти, но знае ли човек, може и да е нещо друго.
maddog9 - помощник
batman написа:
Уф все едно гледам моята дограма! Ако им имаш координатите на тези самозванци дето са ти слагали дограмата се обади и ги накарай да си оправят безобразието. Според мен става дума за регулация на панти, но знае ли човек, може и да е нещо друго.
aa не не са пантите, отстрани не се вижда добре(ще направя снимка днес нова) м/у стената и дограмата няма пяна и за това е така, аз леко даже разкъртих
infomar
Според мене не е от незапълнено място между дограмата и стената. Заснеженото място е точно на ъгълът където се затваря прозорецът и по средата на прозорецът.
Предполагам, че имаш скъсана цяла или частично уплътнителна лента. Или в ъгъла двете парчета уплътнител (от горе и долу) не стигат до края и остава празно от където ти духа, или прозореца не ляга добре на лентата и тя не уплътнява....Това не е сняг, а от там ти влиза студ и заскрежава влагата която имаш вътре. Отделно разбира се може да нямаш пяна между дог. и стената.
Не съм специалист - просто гледам по снимката и сравнявам с моята...

Изображение
аndi - напреднал
Ако трябва да се оправи отвън - алпинист! Може и отвътре но там където имаш неотваряемо пространство се сваля стъклопакета и вече имаш достъп! Това от опит го пиша! Дори и най-скъпата дограма да сложиш- не е ли обърната ,вън-вътре, все едно- нищо!!!
  • 1
  • 2

Тема "през pvc дограма - влиза сняг ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: