Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
commandore - напреднал
:?: предстои ми да положа бетон на двора,някой би ли ми дал съвет точно как трябва да се направи.Доколкото ми е известно,първо трябва хубаво да се трамбова почвата,после да се армира,и след това трябва да се премине към бетона
velsi - Почетен майстор
А каква ще е ролята на това бетониране? Просто настилка или основа за нещо друго? За каква площ става дума? Малко подробности...
commandore - напреднал
За настилка,и площа е около 200 кв.м :idea:
Duke_BG - специалист
е то е ясно че е за настилка ама дай малко повечко подробности за приложението на тая настилка , като например ще влизат ли леки коли, джипове и въобще тежки превозни средства или ще е само площадка на която ще се разхождат хора и ще си слагаш масички и чадърчета.
commandore - напреднал
Няма да влизат никакви превозни средства/джипове,коли/,значи,това ще се прави със цел:/има кучета на двора,които се разхождат на воля на двора,после вътре във вилата/,и когато завали-кучетата да не пренасят калта вътре във вилата,затова ще е тази бетонна настилка.И искам да я направя здрава,след време да не хлътне :?:
velsi - Почетен майстор
Ти си знаеш, ама 200 кв.м с тоя бетон... Като го напече слънцето... баси вилата! Нещо зеленинка не се ли предвижда, алеи, дръчета, цветя? Или кучетата са най-важни? Иначе трамбоване и основа от някаква фракция (чакъл) също трамбован. Не разбирам от арматура и не искам да давам мнение, но е хубаво да има. За дебелината на бетона също трябва накой специалист да каже.
Duke_BG - специалист
за арматура се ползва заварена мрежа - мисля че за тази цел ще ти свърши работа мрежа с дебелина 4 мм и око 20х20 см - мога да ти я доставя във Варна :)
а иначе трамбовката и основата са задължителни за да нема хлътване
а за дебелината не знам - притеснява ме квадратурата ( но си мисля че при добра основа и с 4 мм мрежа можеш да минеш с около 5-8 см
като размери мрежите са много разнообразни :
с око 20х20, 15х15, 10х10 , както и правоъгълно око и дебелини на телта Ф 4, 4.2, 5, 6, 7.8, 8 мм , като телта може да е гладка или оребрена, но имай пред вид че цената им е на килограм - т.е. зависи от дебелината и окото - за Ф 4 (20х20) за 200 кв.м ще ти излезе около 190 лв с ДДС .

Другият вариант е да си купиш арматурна стомана Ф 5.5 или 6.5 на пръчки по 6 м да си я наредиш и вържеш с тел, но хамалогията не си заслужава а и понеже диаметъра и е по-голям ще ти излезе златно

Пак подчертавам, че това си е мое мнение и е хубаво да се конултираш със специалист за основата, дебелината на бетона и дебелината на мрежата :)
commandore - напреднал
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА МНЕНИЯТА
Duke_BG - специалист
като уточниш диаметъра на мрежата драсни едно съобщение на ICQ-то независимо дали ме виждаш offline

Тема "ПОЛАГАНЕ НА БЕТОН В ДВОРА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: