• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dedobot - помощник
Добър ден!
Имам приобщен балкон към хола,изпълнен от ал. дограма+ стъклопокет.
Последен етаж съм и покривът на въпросния балкон е също стъклопакет-26мм.
Общо са 5 стъклопакета на покрива,80смх150см всеки. Единия се спука и ми се иска освен него да подменя поне още 2. Но не с стъклопакет ,а с някакъв тип термо/сандвич панел.
(Така и така тия стъкла са облепени перманентно с ал. фолио,за да не ме опича слънцето вътре.)
Тересата е била обща ,преди от много големия апартамент да се направят два малки и средното парче,там където отдолу е стената между мен и съседа,е точно такъв панел,какъвто искам-кафяв,отвътре пвц а отвън ал. плоскост с някакво кафяво фолио отгоре и между тях пяна.
С две фирми/човека вече се свързах ,казаха "да добре оферта ще изготвим" и ни вест, ни кост 10 дена вече.Лятото напредва ,в къщи голяма жега и искам колкото се може по-скоро да задействам работата . Моля, предложете ми фирма ,която не се плаши от такива малки поръчки или направо пишете направо на лични.
Благодаря!
novgradski - специалист
dedobot написа:
е точно такъв панел,какъвто искам-кафяв,отвътре пвц а отвън ал. плоскост
...значи търсиш "еталбонд" ...или фирми -занимаващи се с такъв материал (не търговци).
dedobot - помощник
Еталбонд дали ще влезе на мястото на стъклопакета без преустройства на дограмата ?
Чета, че стандартно дебелината му е 40 мм,а стъклопакета така на око, като гледам е някъде 26мм.Този панел,който е между мен и съседа стои точно ,като стъклопакетите -никакви преустройства по дограмата не са правени около него.
Аз не държа да е алуминии отвън непременно - може и ПВЦ да е.
bogomilZ - специалист
novgradski написа:
dedobot написа:
е точно такъв панел,какъвто искам-кафяв,отвътре пвц а отвън ал. плоскост
...значи търсиш "еталбонд" ...или фирми -занимаващи се с такъв материал (не търговци).
еталбонд ама за друго - при него http://www.metecno.bg/ покривен сандвич панел
dedobot - помощник
bogomilZ
гледм им сайта на http://www.metecno.bg но не откривам такъв панел, който да влезе на мястото на стъклопакето БЕЗ преобразувания на носещата конструкция,отделно подозирам ,че са скъпи.
На мен ми трябва нещо по елементарно- като тия панели дето ги слагат на вратите на баните, примерно :
Изображение
bogomilZ - специалист
трябва ти покривен панел

ще държи на слънце , ще топлоизолира, ще издържи на метър сняг зимата
а колкото до ефтиното - най ефтино ти е да си останеш с алуминиевото фолио и спукания стъклопакет
защо искаш да влезе в леглото на стъклото ?
miliad - майстор
Отиваш в склад за Алум. и ПВЦ профили и търсиш термопанел/S-pan/.Ако действително стъклопакета ти е 26мм, ще вземеш панел 24мм и трябва да се смени едната гума на дограмата,тази от вътрешната страна на профила. Тези панели са бели и цветни/имитация на дърво/. Панела е сандвич от два листа пвц или алуминиева ламарина, а по средата е да кажем "фибран".Листовете са с различни големи. Проучи и виж кое на теб ти върши работа.

П.С. Еталбонда не е твоя материал. Дебелината е само 4мм и ще трябва да го съчетаеш с нещо друго за да достигнеш дебелината на пакета. Това заедно с високата му цена мисля че го изключва в случая.
Последна промяна от miliad на ср юни 13, 2012 2:24 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Това на снимката (разпенено ПВЦ, вероятно писания S-pan) го имаше r по рекламните фирми - Геко, например. Не е особено евтино.
Не очаквай кай знае какво повече като ТИ от 26мм. дебелина.
Покривните панели от по-предния пост може да си ги наредиш над дограмата и стъклопакета -ефектът ще е по-добър.
За Еталбонда. Не съм виждал готови панели, но може да си ги изработиш и сам - две плоскости Еталбонд по избор (шарка и дебелина) подлепени с пяна към необходимата дебелина ЕПС/ХПС - здраво, леко, практично.
Ако замениш Еталбонда с тенекия, ламперия, магнезит, друго - може да поевтинее, за сметка на здравината.
VLADO66 - майстор
Предполагам че ти трябва това http://aluplast-ltd.com/bg/18560/items/ ... oryId/2751 Другия вариант е да търсиш многокамерни поликарбонатни плоскости.
tarlyo - специалист
VLADO66 написа:
Предполагам че ти трябва това http://aluplast-ltd.com/bg/18560/items/ ... oryId/2751 Другия вариант е да търсиш многокамерни поликарбонатни плоскости.
или същия панел но с АЛ стени. Има 20 и 24мм. Но ПВЦ термопанела ще ти свърши отлична работа, както е казал Владо.
Стъклопакета ти е най-вероятно 20 или 24мм, ако е правена конструкцията от АЛ дограма, като тази на кабинката.
  • 1
  • 2

Тема "Замяна на стъклопакет с някакъв тип сандвич/термо панел ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: