• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
професионал - специалист
Във Бриколаж имаше, ама къси - около 50 см. Аз търсих за машинката ми за фаянса - видях, че ги има и се успокоих. :-D
kam34 - специалист
Аз си поръчах 20см метални линийки от неръждаема стомана от e-bay, сигурно има и метровка.

Eто намерих:
http://www.ebay.com/itm/40-1-Meter-Stai ... 2c6c152d0b

Или по добре 2х50см с оглед транспорта от китай до тук
http://www.ebay.com/itm/Workshop-Single ... 53f09539c4
caribi - специалист
професионал написа:
Във Бриколаж имаше, ама къси - около 50 см. Аз търсих за машинката ми за фаянса - видях, че ги има и се успокоих. :-D

Ще отида до Бриколаж
Последна промяна от caribi на нед фев 17, 2013 10:51 pm, променено общо 1 път.
masterval - майстор
Преди си бях купувал от магазините "по левче" и от Метро, ако не се лъжа. По лев, лев и половина буквално струваха, китайски, неръждавейка, едната 30, другата 50 см. Но широчината им е около 35 мм, та може да се наложи да ги пуснеш на нож.
caribi - специалист
За тези неръждавейките се сещам, 50см. струваха 1,50лв. :) За да ги направя 10 мм широки на фрезист ли да ги дам :?:
masterval - майстор
Има гилотини за рязане на ламарина - във всеки цех за обработка на метали има, в автосервизи и пр. Има и ножици, но може да не получиш качество.
caribi - специалист
С гилотина почти съм сигурен че няма да се получи, за фреза питам, дали може да се обработват такива дебелини, няма и 1 мм?
Slavi1 - напреднал
Такива ленти си ги купувам от ЗММ Стомана - Силистра - те са оргиналните от линеалите на форматния ми циркуляр, иначе ако още ти представлява интерес пиши, ще ти пратя снимки как сме направили такъв линеал за нашият герунг с лента от рулетка, изглежда абсолютно професионално и фунционално.
masterval - майстор
caribi написа:
С гилотина почти съм сигурен че няма да се получи, за фреза питам, дали може да се обработват такива дебелини, няма и 1 мм?
Неръждаема ламарина до 1,5 мм съм рязал много пъти, защо мислиш, че тук си пишем наизуст?
Не разбрах, намери ли си линия, защото аз имам две излишни, не ги ползвам, защото имат разграфено и в инчове и ме дразни.
  • 1
  • 2

Тема "Откъде да намеря "меритела лента"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: