• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Mc Queen - специалист
Бутилките за газ на мотокарите и те нямат сонди, и се монтират легнали.
При тях закачането към системата става чрез спирателен кран, а не чрез редуцил вентил.
Самото редуциране се извършва от така нареченият "изпарител".

А, това от снимката не се ли казва "кег" ?
И ако е пълно с бира, яде много цаца, пилешки хапки, пръжени компири, и други......

:-D :drinkers:
lov - майстор
Бе и на мен на такова ми прилича ама само от картинка знае ли човек. Иначе съм виждал най невероятни като стандарт бутилки.
А относно на бутилките за мотокарите на 100% имат сонда. И понеже сам се оборваш като казваш че има изпарител. Иначе по пътя на логиката за какъв чеп е там след като върви само газова фаза.
Могат да работят във всяко едно положение. Е захлупени с главата на долу едва ли. Не върви ли течна фаза само на изпарение от самата бутилка след няколко минути работа на двигателя просто ще спре да има газова фаза в бутилката. Това върши именно изпарителя за сметка на отделената топлина от двигателя. И освех да изпари газта сваля налягането до определена степен и и дозира според нужната консумация на двигателя.
Ако трябва и чертежче да изровя. А и да допълне има и по големички кари дето в место една се закачат няколко бутилки на веднъж и в повечето случай монтажа на тях е в право положение. Тъй че без да си разглабял или боравил с такива неща недей да даваш конкретни отговори. И ако пък ми отговориш и как им работи нивопоказателя пак във всички положения може и някоя бира да изкараш. :razz:
Иначе хайде да не се дърляме повече по темата кой е по по най.
Mc Queen - специалист
Да ме прощава автора на темата, че му спамя темата.
Но, се надявам да се е съобразил с отговора на "ESPACE"
lov написа:
А относно на бутилките за мотокарите на 100% имат сонда.

Могат да работят във всяко едно положение.

Тъй че без да си разглабял или боравил с такива неща недей да даваш конкретни отговори.
И ако пък ми отговориш и как им работи нивопоказателя пак във всички положения може и някоя бира да изкараш. :razz:
Иначе хайде да не се дърляме повече по темата кой е по по най.
Без да се дърлям с тебе колега веднага ти отговарям.
Виждал съм доста мотокари на газ и всичките са били с бутилка, легнала зад седалката.
Такова животно нивомер Няма. Не е и нужно. Ти все пак си в територията на предприятие. ( а не на АМ )
Когато свърши газта мотокара спира, бутилката се откача от системата.
Взема се от склада нова заредена и се монтира на мотокара. И продължаваш работата.
При монтажа НИКОЙ не се съобразява в какво положение да я монтира. ( демек както легне :-D :-D )
Т.Е. няма някакви указания с кой край да е нагоре.
Иначе можеш да я монтираш и със сондата нагоре. Нали ?
Та, затова предполагам, че тези бутилки нямат сонди.

Иначе бирата остава за тебе. Аз ще си налея ракия.
Наздраве!!! :partyman: :partyman: :partyman:

НЕ веднага !!!
Довечера :-D
lord_pz - помощник
Благодаря ви за отговорите , но ще си потърся по-малка бутилка :yawinkle:
lov - майстор
Mc Queen написа:
Да ме прощава автора на темата, че му спамя темата.

Иначе можеш да я монтираш и със сондата нагоре. Нали ?
Та, затова предполагам, че тези бутилки нямат сонди.

Иначе бирата остава за тебе. Аз ще си налея ракия.
Наздраве!!! :partyman: :partyman: :partyman:

НЕ веднага !!!
Довечера :-D
Е и аз предпочитам твърдото пред бирата и тука сме на едно мнения.

Иначе сондата им е елементарна. Едно парче маркуч с тежест на края. И дали е легнала или права няма значения. Относно нивомерите. Повече от 20 години от как съм спрял да се занимавам и много неща от изискванията спрямо тогава са се променили. Но тогава бяха задължителни. И като конструкция беше едно уникално техническо решение. Направо ме изуми инжинерната мисъл. Опитах се да намеря чертеж но не успях.
Явно сега пълненето става по класическия метод на кантара и толкова.
gogo7777 - майстор
Иначе сондата им е елементарна. Едно парче маркуч с тежест на края.
Това ми мяза на побългарена работа. Нима се допуска нещо да се мандахерца в балон пълен с пропан-бутан. Има ли антистатик за предпазно средство. Не ми се вярва да има маркуч с тежест на края :-D . Ама знам ли :?

А по темата на питащия. Може да я ползваш легнала бутилката, ако намериш начин от редуцил вентила до печката да сложиш медна тръбичка вместо маркуч.
ESPACE - майстор
Какъв антистатик бе gogo7777? Какво според теб може да стане ако в една газова бутилка възникне искра? Точно едно нищо. А иначе че си е побългарена работа така си е. Ама работи безотказно.
todortv - майстор
Относно въпроса на автора, аз също по тази причина ползвам 15л. бутилка, диаметъра е същия, вентила също, само
височината е по-малка.
Относно бутилките за газокари, имат сонда. Изпарителя работи с течна фаза, затова има и две редукционни степени! Сондата е метална и има значение как ще се монтира бутилката! Това към днешна дата....
schuldiner - майстор
todortv написа:
Относно въпроса на автора, аз също по тази причина ползвам 15л. бутилка, диаметъра е същия, вентила също, само
височината е по-малка.
Относно бутилките за газокари, имат сонда. Изпарителя работи с течна фаза, затова има и две редукционни степени! Сондата е метална и има значение как ще се монтира бутилката! Това към днешна дата....
+1
Ако бутилката за кари няма означение къде й е сондата, намирането е много лесно. Просто на изправената бутилка се отвива леко крана, после бутилката се накланя и се завърта плавно - в което положение започне да хвърля течно, там е сондата и така трябва да се монтира легнала. Горе-долу същото ще се получи ако в бита се ползва легнала бутилка - ще пуска течна газ, която има вероятност да се разшири до газообразно състояние чак след котлона, т.е. да опърли нечия тиква, че и по-лошо...
kir40 - напреднал
bulhomes2 написа:
LazarGanev написа:
Да, ESPACE е прав
Много уважавам хора, които си признават грешките. Виж ако Профи беше сгрешил... 1 страница обяснения.. докато ни убеди, че има сонда и ние всъщност нищо не разбираме...
lov написа:
.. но от такъв тип се ползват по различни мотокари работещи на газ...
Той обаче ме сеща, че един приятел си караше УАЗ-ката с обикновени домакински газови бутилки. Ся, дали я е слагал вертикална, за да ползва течната фаза - нямам спомени, но ме съмнява.

Газокарите или мотокари който работят на газ както колегата ги нарича също работят на течна фаза

http://motokari.com/bg
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за газова бутилка(пропан-бутан)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: