Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
snsh - напреднал
Здравейте,
Нанесохме се в новия апартамент и след дъждовете установих, че PVC дограмата ни тече при директния валеж върху прозореца. Капките избиват от много странно място.
Прикачен файл:
IMG_5204.JPG
и само на подвижните крила на прозорците (поне за сега).
Някакви идеи, как да отстраня проблема?

Предварително благодаря на всичките включили се.
miro_800 - специалист
Вероятно нямаш пробити отвори за отводняване на крилото.Или са запушени. Отвори крилото и погледни отдолу дали има отвори.Ако няма трябва да се свали стъклопакета и да се пробият.
PCL82 - майстор
Не че при теб това е проблемът, но да кажа. Когато поръчвах моята дограма ми направи впечатление, че масово отваремите крила на всички марки нямат водобранен перваз долу и разчитат само на уплътнението и в случай на теч на дренажните отвори. Специално попитах за водобраннни профили и ми казаха, че ги предлагат, но за по-евтино клиентите не ги поръчвали. Аз си сложих.
tarlyo - специалист
При добре изработена дограма и наличие на дренажни отвори, водобран не е необходим. И аз мисля, че липсват или са запушени отворите.
kozl - майстор
snsh написа:
Здравейте,
Нанесохме се в новия апартамент и след дъждовете установих, че PVC дограмата ни тече при директния валеж върху прозореца. Капките избиват от много странно място. и само на подвижните крила на прозорците (поне за сега).
Ама не разбрах кое е това "много странно място" :? Видях нещо отбелязано в ъгъла на рамката на крилото с химикалка.
Ако теча е от там в отваряемото крило - лошо уплътнен стъклопакет. Може и уплътнението да се е свило по дължина (особено ако е опъвано при монтаж, за да влезе по-лесно) и да има малки участъци останали без уплътнение. Ако е тъй - смяна на уплътнението. В отваряемата рамка дренажи не се правят или поне аз не съм виждал. Или ако се правят не трябва да минават през укрепващия профил, че ще корозира.
Последна промяна от kozl на съб сеп 28, 2013 8:18 am, променено общо 2 пъти.
stiv1961 - майстор
kozl написа:
Ама не разбрах кое е това "много странно място" :?
Кликни на снимката и ша видиш ,, странното място". Подкрепям miro_800 и tarlyo да не се повтарям.
kozl - майстор
Не е само до кликането............................трвбат и цайси :omg:
snsh - напреднал
miro_800 написа:
Вероятно нямаш пробити отвори за отводняване на крилото.Или са запушени. Отвори крилото и погледни отдолу дали има отвори.Ако няма трябва да се свали стъклопакета и да се пробият.
Погледнах. Имам по 1 в средата на крилото с ширина около 25 мм. Достатъчен ли е?
tarlyo - специалист
Може да са запушени вътрешните отвори. И се правят в двата края на крилото.
velsi - Почетен майстор
Погледнал си долните. Но може вътрешните да ги няма. Случвало ми се е. Свали стъклопакета и провери. Ако прозорецът е на западно изложение дори и да има отвори не е лошо да се пробият още или да се разширят съществуващите.

Тема "Теч на PVC дограма на странно място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: