• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stiv1961 - майстор
За съжаление е така. И стикери да сложиш ,,Бутни", ,, Дръпни" :-D хората не ги гледат.
caribi - специалист
Стикери има ,ама най се кефят на "бутни"- започват да ръсят мъдри мисли и дърпат вратата???
onion - специалист
Дали мога да питам в темата , за да не отварям нова за обков на стъклени врати:

Интересува ме за да се свали подовата ключалка трябва да ли се сваля врата или само с развиване на болтове ще стане. Трябва да сменя секретния патрон , а болта който го държи е от долу мисля.

Мисля че подовата ключалка е като тази:
http://www.pasadoor.com/media/images/pr ... 760971.JPG

Благодаря предварително !
stiv1961 - майстор
Развий болтовете и ключалката ще се раздели на две части. След това е лесно :)
onion - специалист
Много благодаря !
Значи свалям капачките , развивам с шестограм и се разделя.
MASTER - специалист
Точно така. :)

После слагането е малко по спецялно.

Сменяш патрона и поставяш ключалката на мястото и.

Обираш болтовете, и се уверяваш че гарнитурите (гумени,картонени,клингерит) прилягат плътно и метала не опира в стъклото.

Почваш да стягаш болтовете, както се стяга джанта на кола - постепенно, болт след болт.

Като ги позатегнеш леко - пробваш с ключа - влиза ли езика в дупката. Най верятно запира някъде , нали. :-D

Разтягаш, и наместваш ключалката така, че езика да е точно над отвора.

Като се увериш, че всичко функционира - започваш да затягаш силно по гореописания начин. Ама много силно, без да се притесняваш - нищо няма да се счупи. Шестограма е добре да е с дълго рамо, за да имаш сила. Някои модели са с болтове за кръстата отверка - добре е отверката да има възможност да се затяга с гаечен ключ.

Ако не се затегне силно, има възможност да се размести леко след време и рискуваш да те викат по никое време ако персоналла не успее да заключи
  • 1
  • 2

Тема "Проблемен подов автомат за стъклена врата-"sime"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: