• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Svilky - напреднал
Проекта бе отложен за кратко. Но другата седмица го подновявам. Върти ми се идеята да взема свредло за бетон или за гранит за нормален патронник и да пробвам на колонна машина. А от тук и въпроса на кое от двете ще е по-здрава предната част. Става въпрос за свредла на Бош, от Бриколаж. Аз клоня към това за гранит, но не знам. Никога не съм работил с такова и нямам наблюдение.
nikolson - майстор
В продавалника едно момче от Русе продава свредла на Бош и други, от затворен магазин. Отзивите за него са, че е точен /и тук във форума/, а цените са му наполовина.
gogo7777 - майстор
Мрамора е мек камък, аз бих пробвал с обикновенна бургия за метал и охлаждане терпентин или газ за осветление. С вода също става.
nikolson - майстор
Да, но той е писал мраморни и гранитни камъни.
gogo7777 - майстор
За гранит няма да стане номера :)
Svilky - напреднал
nikolson написа:
В продавалника едно момче от Русе продава свредла на Бош и други, от затворен магазин. Отзивите за него са, че е точен /и тук във форума/, а цените са му наполовина.
Поръчах си от този човек свредло за гранит серия Blue Granite за 2.50 лв. Утре ще мина да си го взема и ще пиша другата седмица какво е станало.
Благодаря на всички за мненията и съветите.
romanpm - майстор
И що си мислите че бетона е по-мек от мрамора :-D аз си го пробивам с обикновенни видии номера е да се внимава да не пукне щото мрамора е мек варовик :partyman:
Krelion - специалист
Колко камъка искаш до пробиеш?
hidrazin - майстор
romanpm написа:
И що си мислите че бетона е по-мек от мрамора :-D аз си го пробивам с обикновенни видии номера е да се внимава да не пукне щото мрамора е мек варовик :partyman:
И гранита ли е по-мек? :-D Не мисля че някой е говорил за бетон. За мрамора - ясно. Мек е и се пробива лесно. Ама с гранита ще води зор.
:partyman:
Svilky - напреднал
Krelion написа:
Колко камъка искаш до пробиеш?
Не повече от 2-3 кг до 5 кг. Като всеки камък е с маса от 60 до 100g.

Сега да кажа. Както един колега по-горе спомена мраморния камък се разпроби идеално с обикновено свредло за метал на ниски обороти. С гранитни все още не съм пробвал, поради липса на материал. След като се сдобия с такъв ще дам отговор.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за пробиване на отвор в мраморни камъни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: