Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
todton - помощник
За мен най-добрата PVC дограма е VEKA-немска е , има гланц , не е ''лигава'' но все пак е найлон ??? Не е AL !!!!
hricava - специалист
Темата е стара, но за да не отварям нова/и без това достатъчно такива подобни теми има/ ще помоля velsi и останалите, които пряко се занимават с изработка на PVC дограми и които имат вече монтирани такива да споделят мнения за PVC профилите Komerling. След дълго проучване, като че ли се спрях на тази марка и на българската Рrofilink, тъй като вече имам монтирана такава в къщи и все пак мнения за Komerling ще са полезни за мен.
velsi - Почетен майстор
Лично аз не съм работил с Кьомерлинг. Не мога да кажа нищо за нея - нито добро, нито лошо. Не съм чувал някой да се оплаква, но пък и по нашия край не е много разпространена. За Профилинк само добри неща. По мое мнение най-качествената от българските дограми, а тях ги познавам всичките.
Takezo Sensey - модератор
hricava написа:
Темата е стара, но за да не отварям нова/и без това достатъчно такива подобни теми има/ ще помоля velsi и останалите, които пряко се занимават с изработка на PVC дограми и които имат вече монтирани такива да споделят мнения за PVC профилите Komerling. След дълго проучване, като че ли се спрях на тази марка и на българската Рrofilink, тъй като вече имам монтирана такава в къщи и все пак мнения за Komerling ще са полезни за мен.
виж , сложи всичко друго само не и българските ....профилинг , блик , и вайс профил.....недей , монтирал съм блик , и вайс........... :kotz: недей , сложи си дограма , няма са я сменяш през година , това е вложение за много пари , колко е по евтин този профилинг , та скачаш на него...и задължително "Ка " стъкло
todton написа:
За мен най-добрата PVC дограма е VEKA-немска е , има гланц , не е ''лигава'' но все пак е найлон ??? Не е AL !!!!
найлона е полиетилен , не поливинилхлорид .... правиш ли разлика ....почти същото като , хартия и картон \:D/
takezo написа:
hricava написа:
виж , сложи всичко друго само не и българските ....профилинг , блик , и вайс профил.....недей , монтирал съм блик , и вайс........... :kotz: недей , сложи си дограма , няма са я сменяш през година , това е вложение за много пари , колко е по евтин този профилинг , та скачаш на него...и задължително "Ка " стъкло
koлега ти ма уби със изказването ти,дано немската е по добра ама не вярвам :shock:
ivo_barns написа:
takezo написа:
hricava написа:
koлега ти ма уби със изказването ти,дано немската е по добра ама не вярвам :shock:
И аз не вярвах , ама практиката го доказа в къщи всичко е TROCAL , 5 камери са нискоемисионно "Ка" стълко.Е май съм се прецакал , нищо де всеки си избира за какво да си похарчи парите.За 2 етаж мисля пак да се прецакам с ТROCAL. :wink:
tuninghuman - специалист
добре де това Ка стъкло много противоречиви мнения за него има - заслужава ли наистина?
EDI - майстор
Мисля, че изобщо няма никакво значение дали има К в пакета или не.Аз съм без К, профили РЕХАУ, имам външна изолация.Зимата топля цялата си къща /към 80 - 90 квадрата/, и като включа и другите ел.уреди, сметката ми бе 128 лева за 20.12.2007 - 20.01.2008 г.. в най-големия студ.Иначе е 80-90 лева.Така че с К и без К, все тая.Разликата сигурно ще е 5-6 лева на месец.По-важна е изолацията на жилището.
Matchless - специалист
EDI написа:
Мисля, че изобщо няма никакво значение дали има К в пакета или не.Аз съм без К, профили РЕХАУ, имам външна изолация.Зимата топля цялата си къща /към 80 - 90 квадрата/, и като включа и другите ел.уреди, сметката ми бе 128 лева за 20.12.2007 - 20.01.2008 г.. в най-големия студ.Иначе е 80-90 лева.Така че с К и без К, все тая.Разликата сигурно ще е 5-6 лева на месец.По-важна е изолацията на жилището.
Мисля, че има значение при големи стъклопакети. Дори според мен е по важно вложението в стъклопакета от това в профила - той е една много малка част от прозорците. Може би е добре да се заложи на трикамерен профил и стъклопакет с Ка стъкло и различни дебелини на стъклата, най-добре троен стъклопакет особено при жилище в шумен район. Аз в къщи съм с трикамерна REHAU и КА стъкло. Нямам все още изолация на къщата и незнам дали това е причината да нямам конденз.

Тема "ПВЦ дограма - каква?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: