Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Чаро - Акълия
търсих по форума..

не става дума за термопомпи, чилъри или там некви скъпи... щуротий.
не че му е времето но... :lol:
Последна промяна от Чаро на пет апр 01, 2011 9:32 am, променено общо 1 път.
hygro - майстор
Стига да не ти пречи мухъла - става... Хладната подова повърхност ще събира конденз и ще подгизнеш.
Чаро - Акълия
е непрактично охлаждане с подово заради конденза ???
Последна промяна от Чаро на пет апр 01, 2011 9:33 am, променено общо 1 път.
hygro - майстор
Подовото се използва само за отопление. Въздухът се охлажда в отделен топлообменник, в който кондензът може да откапва и отвежда в канализацията.
mamkata - специалист
Най-добре си вземи вътрешно тяло от климатик - там е предвиден дренажа, за който ти говори hygro. А и имаш вентилатор за циркулация на въздуха.
gorgidanchev - специалист
Това е добра идея.И аз мисля да го правя но не мога да намеря вътрешно тяло.Ако някой даде инфо за фтора употреба или бракувани ЩЕ ЧЕРПЯ... :idea:
lyki - специалист
На работата сме с хидрофор от кладенец чиято вода е доста студена,
Миналата година ми попадна един радиатор с дифузор и двигателя с перката от голф тройка.Включих го с подходящи намалители и маркучи към чешмата на мивката в работилнацата и включих винтилатора към зарядното за акомулатори,получи се учудващо добре работещ климатик.Има само един недостатък духа доста силно ,тази година ще регулирам оборотите с някакво съпротивление.
Посоката на въздушната струя е от питата през вентилатора към стаята ,иначе питата е много гъста и не минава въздух през нея.
davis - помощник
Едно хале го отопляват като за сложили и двете тела на климатика вътре. Към парното за вързани и двете тела, даже и с дистанционното ги пускат.
gorgidanchev - специалист
Аз мисля да пробвам с вътрешно тяло от климатик но ме притесняват изводите.Едната тръба е много тънка.

Тема "охлаждане с вода директно от кладенеца??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: