Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
commandore - напреднал
някой би ли ми казал как се прави замаска?Предстои ми да направя замаска на пода на апартамента,в момента е само на плоча.Колко пясък,колко цимент трябва да сложа,нивелация как да дам,Благодаря предварително :?
masteradmin - майстор
Значи първо забъркваш 3 към 1 (3 пясък и 1 цимент, като пясъка го сееш) и правиш майките. Това да едни като пътечки около 10 см. широки (перфектно нивелирани пътечки) които се слагат на един мастар растояние една от друга и са дълги колкото самото помещение - те трябва да са идеално равно сами по себе си и една спрямо друга. След това забъркваш чакъл от сеенето и пясъка с цимент - 4 към 1. Тази смес трябва да е по - рядка тя се сипва между майките. След това вземаш мастара и го движиш по майките за да изравниш пода. Не знам колко ясно съм го описал ама ако нещо не ти е ясно ще ти обясня.

Прикачен файл

knauf2_447.jpg
Е така като снимката само че металните релси са циментени майки.
knauf2_447.jpg (7.62 KиБ) Видяна 4649 пъти
commandore - напреднал
БЛАГОДАРЯ MASTER,но не ми стана ясно чакъла за какво се слага,как между майките
masteradmin - майстор
Ами пясъка за майките се сее за да са равни, а след това камъните(чакъла) от сеенето няма да го хвърляш я, слагаш го между майките за пълнеж заедно с пясък и цимент разбира се.
Гост
И ако :idea: искаш да ти е жежко на краката сложи ако не друго поне перлит
commandore - напреднал
Благодаря отново,сега вече ми е ясно напълно :wink:
Стефан - майстор
Едно допълнение от мен. Преди да направя майките, правя реперните точки. По тях дърпам майките. А и е от значение, какво ще има след замазката?
jacko - специалист
ако наистина вземеш да сложиш малко изолациика под замаската, някой ден ще благославяш ;)
e-van - помощник
Здравейте! Смятам да правя изолация с гипсокартон и вата в кухнята. На пода ще слагам ламинат и съответно под него ще правя замазка. Интерсува ме кое първо се прави - гипсокартона или замазката? Благодаря предварително!

Тема "замаска,но как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: