Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

Искам да помоля за съвет, относно следното: Правя цялостен ремонт на етаж от къща, и в момента съм
завършил етапа с лепенето на подовата настилка, която е гранитогрес.
Предстои ми поставянето на цокъл (също лепен), както и обзавеждането - врати, спални, гардероби, кухненски шкафове и т.н
Въпросът е кога да поставя цокъла - преди монтирането на мебелите, или след това?
От мебелната фирма предлагат цокъла да бъде залепен след монтажа на мебелите (като става ясно, че при този вариант зад тях няма да има цокъл), или да го лепя преди мебелите, като им се направи "подиум" за цокъла?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Цокълът на подовата настилка си е назависим от мебелите. Това с подиума не ги схванах
kalpev - специалист
Това - "подиум" за цокъла, го разбирам задната долна част на мебелите да бъдат подрязани по формата на цокъла, за да може да се прилепят плътно до стената. Поне така си го обяснявам.
n_a, по принцип си права, че първо се лепи цокъла, после се монтират мебелите.
Но съм виждал и да се прави обратното, с цел плътно прилепване на мебелите до стената без подрязване.
Само дето това си има един недостатък - ако някога се наложи тази мебел да се смени, новата трябва да е с абсолютно същата дължина. При по-голяма дължина, ще трябва да се реже или цокъла, или самата мебел отзад и долу. При по-малка дължина, пък ще започне едно търсене тепърва на плочки от същия вид, за да се "удължи" цокъла, а тези добавени парчета няма да изглеждат добре на общата му дължина...
Мебелните фирми предпочитат да няма цокъл, защото им е по-лесно да не подрязват.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Баси колко мебелисти не разбират от мебели!
tarlyo - специалист
Разбират те, ама не им оттърва.

Тема "Лепене на цокъл - съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: